Sötét

A bolond egy napja; Pa-dö-dő: Kiabálj! [ÖM #340] 

Feliratkozás
Megtekintés 9 E
95% 82 4

Önkényes Mérvadó #340 | 2021.03.17.
Puzsér Róbert, Horváth Oszkár, Nyári Gábor
Spotify: open.spotify.com/show/46PzzAUEhVtOep5J9fIw75
Apple Podcast: itunes.apple.com/hu/podcast/puzs%C3%A9r-podcast-%C3%B6nk%C3%A9nyes-m%C3%A9rvad%C3%B3/id1457464496?mt=2
Google Podcast: cutt.ly/ohGOD39
HUrun Playlist: hurun.info/from/PL_m5i4Bl8okkkDBbtQ7huXarZ5OYbu0r9.html

Közzététel:

 

2021.ápr. 8.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 39   
László Galambos
Egy igazi érzelmi hullámvasút volt számomra ez az egész történet. Volt szerencsém eredeti, vágatlan(!) formájában végighallgatni a Spiriten az ominózus, 75. adást. Nyáriról nem tételezek fel szándékosságot, vagy rosszindulatot, egyszerűen csak belelovallta magát az ellenvéleményébe, és miközben egyre vehemensebben védte azt, közben nem vette észre (? a nyilvánvalót), hogy végig Puzsi tyúkszemén táncol. Ez a sértettség a vita egy pontján utat talált, és a szikra berobbantotta azt a mélyre elásott véleményt, amivel Robi nyári, és a hasonszőrűek évtizedes, kultúraromboló, kereskedelmi tv-kben elkövetett tevékenységével kapcsolatban szunnyadt. Kapcsolódott-e ez a kirohanás a témához? Szerintem nem. Beleillett-e az Önkényes stílusába, profiljába, tematikájába? Szerintem igen. Általában kilógott-e a megszokott rádiózás kereteiből? Nyilván igen, de úgy gondolom, hogy ez nem baj, sőt: több hasonlóra lenne szükség. Az adás lement, a netre felkerült, majd eltelt pár nap, és a cenzúrahammer lecsapott: a 75. adás eltűnt. Meg voltam rendülve. A 77. adás elején Oszi tartott egy igen szép beszédet, rádiós etikáról, morálról, és általában a műsor szereplőinek egymáshoz való viszonyáról. Olyan alapelveket fektetett le pár percben, amikre akkor, és azóta is azt mondom, hogy kultúrális alapvetéssé kellene, hogy váljanak. Majd következett Robi, aki nyilvánosan és töredelmesen bocsánatot kért a Nyáritól, amiért túl szenvedélyes volt, és a témától eltérve "rátámadt". Ez eddig a csillagos ötösnél is több, a magyar nyilvánosságban szokatlan, példaértékű, stb stb. Dagadt a keblem, és úgy éreztem, valami nemes részese vagyok. Ezután - érzésem szerint - az következett volna, hogy az egyébként harmadikként köztük ülő Nyári is szólásra emelkedik, elfogadja, és lereagálja a bocsánatkérést, kb olyan alapvető szinten, mint mikor az utcán két sétáló ember válla összekoccan. Ez totálisan elmaradt. Még egy "Hmm, rendben", vagy "oké, jó" sem hangzott el. Mi ez a jogtalanul, vakon sértődött hiszti? Mindegy, nem baj, őt minősíti, nem mást. Mikor megláttam, hogy Puzsi a saját(!) csatornájára fel/visszatöltötte az ominózus adást, megint újongott a lelkem. Ez az, Robi megint nem hátrált meg, nem engedett a cenzúrának, és a hallgatóra bízta: döntse el mindenki maga, hogy kinek volt a felháborodása és a sértettsége jogosabb. Ám az adás végighallgatása után megrökönyödött hiányérzet lett rajtam úrrá. Robi kiÖNCENZÚRÁZTA (ezt ízlelgessük egy kicsit) a vonatkozó vita paprikásabb néhány percét!! Ez mi? Mi ez a gyalázatos szégyentelenkedés, ez a kultúrális önkéntes szolgasorba vonulás, Róbert?
Attila ifj. Győri
Véletlen botlottam a filmbe és így is folyamatosan a Puzsér jutott az eszembe, főleg anyukával élt viszony kapcsán. ja.
Kenan Shiva
Kenan Shiva Hónapja
Az egyik kedvenc filmem!
Máté
Máté Hónapja
Milyen szomorú és egyben szánalmas, hogy a kommentek között hányan azonosulnak ( köztük Puzsér) a filmben szereplő karakterrel, holott még (kevés) a hozzászólások száma! Milyen sokan vannak akiket nem ismerünk fel működésük során és hasonló tudatálapotban formálják az életünket! Vajon ezért nem lett Budapest főpolgármestere Puzsér?
Mavis Anokye
Mavis Anokye Hónapja
WATCH MORE VIDEO F.U.L.L H.D 💓 CLICK HERE : 18cams.xyz !💖🖤❤️今後は気をライブ配信の再編ありがとうです!この日のライブ配信は、かならりやばかったですね!1万人を超える人が見ていたもん(笑)やっぱり人参最高!まさかのカメラ切り忘れでやら1かしたのもドキドキでした,. 💖🖤在整個人類歷史上,強者,富人和具有狡猾特質的人捕食部落,氏族,城鎮,城市和鄉村中的弱者,無`'守和貧窮成員。然而,人類的生存意願迫使那些被拒絕,被剝奪或摧毀的基本需求的人們找到了一種生活方式,並繼續將其DNA融入不斷發展的人類社會。. 說到食物,不要以為那些被拒絕的人只吃垃圾。相反,他們學會了在被忽視的肉類和蔬菜中尋找營養。他們學會了清潔,切塊,調味和慢燉慢燉的野菜和肉類,在食品市場上被忽略的部分家用蔬菜和肉類,並且學會了使用芳香的木煙(如山核桃,山核桃和豆科灌木 來調味g食物煮的時候1&!/ 1618206386
BPI260
BPI260 Hónapja
Erről a filmről (mind a beszélgetés, mind a bejátszott felvételek kapcsán) szinte egyből a Nem vagy te intéző c. 1995-ös film jutott eszembe - és láss csodát, nemcsak hasonló történetet látunk, de mind a rendező személye, mind pedig a főszereplő neve teljesen ugyanaz...
TAD 1
TAD 1 Hónapja
1991-ben a metróállomás tévéjén játszották a Bye-bye Szását. Az utasok mosolyogtak, de ez olyan felszabadult mosolygás volt. A Pa-Dö-Dö célközönsége Demszky Gábor választópolgárai voltak, a Ladás, Skodás munkásság, bízva a jövőben a panellakótelep és a hétvégi faház között (aztán pár hónap múlva munkanélküliek lettek). A Kiabálj című számban a szövegíró azt akarta kifejezni, hogy a szocializmus által előírt törvényeket nem szabad figyelembe venni, kiabálni kell ha úgy gondolja az elvtárs.
Tamás M
Tamás M Hónapja
Nem rendelek a netpincerről bazdmeg
Gábor Bakos
Gábor Bakos Hónapja
Az elmondottak alapján én is nagyon magamra ismerek a filmből, de nagyon zavar az a sok belemagyarázott baromság, amit szokás szerint előadnak a műsorban. Annak idején pont azért nem szakosodtam az egyetemen klinikai pszichológiára, mert az zavart, hogy mindent patologizálnak és mindent mindenbe belemagyaráznak. Mint itt a műsorban, hogy a főszereplő érzelmileg megrekedt és nem néz szembe a felelősséggel és nem mer a dolgok mélyére ásni meg hasonló hülyeségek. Nem feltétlenül az a normális, aki jól érzi magát és nem feltétlenül az a nem normális aki depressziós, szorong, dühös nincsenek kapcsolatai vagy akár öngyilkos lesz. Egy Popper Péter által mesélt történet jut eszembe Carl Gustav Jungról. Jung azt vette észre a tanítványain, hogy azok kezdik nagyon belelovalni magukat a különböző patológiákról való értekezésbe és már mindenkinek mindenét patologiai magyarázatokkal írják le. Ekkor azt mondta nekik Jung: Nem lehet minden depressziót, szorongást, agressziót vagy akár öngyilkosságot kórosnak tekinteni. Nézzetek körül, a világ éppen elég rossz, igazságtalan, tisztességtelen és hamis. Lehet, hogy pont az a normális, aki rosszul érzi magát és az a beteg, aki ebben a világban jól elvan.
Gábor Bakos
Gábor Bakos Hónapja
@Albert Bokor Számomra egyre inkább az lesz világos, hogy minden teljesen, 100%-ig determinált és szabad akarat nem létezik. A döntések csak illúziók, csak úgy érzik az emberek, mintha így vagy úgy döntenének, valójában ezek predeterminált folyamatok eredményei, semmi sem történhet másképp, mint ahogy történik. Így aztán nincs mit sajnálni, nincs miért szégyenkezni és nincs mire büszkének lenni sem, mert senki nem csinál igazából semmit, minden csak történik.
Albert Bokor
Albert Bokor Hónapja
Igen, a Shit Life Syndrome tényleg egy súlyos dolog, de sok esetben mégis csak tudsz valamit tenni hogy kevésbé legyen szar neked.
Zsidó Vulkáni
Zsidó Vulkáni Hónapja
Nyári,te nyomorult!
tsucore
tsucore Hónapja
Remek film! De ne sírjatok fiúk, a fiúk nem sírnak...
tamas dencs
tamas dencs Hónapja
Geszti Péter dalszövegelemzést kérek
Nem Kell Az Neked
Dévényi Tibi bácsi ma nem rendel! ;)
Андрюша Ющинский
legyen szó végre az orosz befolyásról
Endre Barath
Endre Barath Hónapja
megnéztem, jó volt, de ez inkább egy fél-autista nyárspolgár filmje, nem kifejezetten értelmiségi nyomor
Evelin Balogh
Evelin Balogh Hónapja
A filmhez ajánlom Szvetlana Alekszijevics Elhordott múltjaink című könyvét. Azt hittem majd olvasok egy könyvet a szovjet emberről, ehelyett sok helyen a magyar társadalomra ismertem. A könyv nagyon nyomasztó, de megéri elolvasni.
Janos Auth
Janos Auth Hónapja
Üdvözlöm Róbert. Egy kérdésem van magától. Mi lehetne a hosszútávú COVID-19 hatása a meglevő nyugdijrendszerre?
CallinicusHu
CallinicusHu Hónapja
A bevágott idézetnél sznobbab szöveget ebben az évtizedben szerintem még nem hallottam, vagy legalábbis nem emlékszem ebben a pillanatban.
BPI260
BPI260 28 napja
És most mégis egy az egyben ezt élem át a villamoson, amikor két faék egyszerűségű, festékkel telenyomott csaj éppen arról vitatkozik, hogy a Nagyvárad teret egyben vagy külön kell-e leírni.
Dodó Kukucs
Dodó Kukucs Hónapja
Udvari bolond kenyere (Omega, 1969) Kiabálj, énekelj! (Omega, 1968). Einstein mondta, és Robi, hogy az az őrület, aki újra és újtra elköveti ua. és várja, hogy más legyen az eredmény... :)
Mind meghalunk
Mind meghalunk Hónapja
"nem figyelsz ram, sosem figyelsz" Na ilyen parbeszédekre én is emlékszem. xd Pa-dö-dő: Kiabálj! A cim mondja meg, mit csinálj, a dalszöveg pedig bemutatja a hatalom gondolkodasat, ami miatt kiabalni kell.
Linda Horváth
Linda Horváth Hónapja
???
Cirmoskezű Óriás
arobi aszt mongya hogy inko herens aszöveg mer "kiabájj ha jo a kedved deha nincsbaj nekiabáljj" ésenek semi ételme, de közbe ittmeg mongyák hogy kiabájj havalami fáj: hurun.info/to/vide/gISnzHyhzafWz6s.html most akkó mi az igasság??? arobi nem tévedhet. szerintem apadödö gyorsan modositota viszamenöleg azegészet miután leleplezőttek
Galambos Tarzan
Galambos Tarzan Hónapja
Puzsinnyó folyamat kiabál! Neki akkor most fáj vagy nem fáj!? :-O
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
Olyan nincs hogy szerető kapcsolat ami elnyomó.egy szeretetkapcsolatban nincs elnyomás.
Malter Károly
Malter Károly Hónapja
Kinek mi a szeretet. Ezek nem egzakt dolgok.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
Ihletet miért csak dühből lehetne?
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
4:25 hát attól még bölcsészként is mondhatja hogy a saját nevében beszéljen.még ha rá is vonatkozik.nem adott engedélyt hogy a nevében beszéljen.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
2:45 hát abban igaza van hogy hülye aki az egész fiatalságát könytárban tölti az .egysiku hülye.nem fejleszti magát más területen.
Gabor Botschner
Gabor Botschner Hónapja
Őőő őőőő őőő !
Cirmoskezű Óriás
közben fefedeztem mégcsomo veszéjes dogot apadödönél pl: hurun.info/to/vide/knKXk4aOknqt1ZY.html asziszik mindent mektehetnek??? miaz hogy aszt csinának amit ök akarnak???? mégis mitjelentez???? ezveszéjes!!! ezveszéjeszteti az 5ezeréves magyarkuturát!!!! ezanarhija!!!!!!!!
V illager
V illager Hónapja
befingtam akarom mondani, mikor lessz majnkraft? mikor lessz közös videó Bartos Cs Istvánnal?
Do not
Do not Hónapja
🐈‍⬛
Cirmoskezű Óriás
leleplezödöt asátándödö!!!! aszittétek csaksimán fílgud zenéket csinának de azördög arészletekbe rejtözött!!! ezveszéjes
Cirmoskezű Óriás
mindent komojan ke veni, nemlehet csakÚGY szorakozni jelentéstatalom nélkű. az eccerü (tehát nemétemiségi) emberek nemtuggyák mijen veszéjeket rejtmagába a "csakugy" zenecsinálás éshagatás. ez a feszínesség veszéjeszteti a zegyetemes kuturát ésakerezténységet ésminden mole kulánk akereszténységnek köszönhetö ésaz egész civilizácijó is!!!!!!!!!!
Francesco77 W
Francesco77 W Hónapja
Köszi a filmet!🙏🏼👌
Steve S
Steve S Hónapja
Pa-Dö-Dö szövegeket elemezni olyan mint a csirkékkel a kvantumelméletről beszélgetni. Felesleges.
HerrZsolt
HerrZsolt Hónapja
@Steve S Erről van szó, ezért elemzik. Ennyire alját azért mégse kéne elfogadjon a közízlés egy normális társadalomban.
Steve S
Steve S Hónapja
@HerrZsolt A közízlés soha nem az igényességről szól / szólt. Simán sikeresek tudtak lenni mivel egyszerű a zene, nem kell gondolkozni a szövegen és mentes a művészettől, viszont eszméletlenül igénytelen még a saját műfaján (ha van ilyen) belül is.
HerrZsolt
HerrZsolt Hónapja
Nem önmagukban a szövegek indokolják az elemzést, hanem az, hogy ezek mégis sikeresekké váltak. Valami nagyon elcseszett egy társadalom, közízlés, ha ezek sztárokká tudtak válni, a dalaik slagerré.
Csaba Gál
Csaba Gál Hónapja
Ja, nem is értem, hogy jutott eszükbe ezt a bugyuta dalt elemezni.
Endre Barath
Endre Barath Hónapja
aki az értelmiséget kritizálja az lusta volt tanulni és irigykedik rájuk!!!444888
Endre Barath
Endre Barath Hónapja
a bölcsészek azok bölcsek. a böcsesség több, mint az okosság. a bölcs az átlátja a dolgok mélyét. ezért is hoztam létre a DIPLOMÁTLAN ÉRTELMETLENSÉGI facebook oldalt, amire nem adok linket, de rá lehet keresni :)
Do not
Do not Hónapja
@Vlagyimir Putyin Mazochista is vagy? Na dobj meg egy pollóniumos novicsokteával mán' jelleggel. Köszi.
Dwayne Hicks
Dwayne Hicks Hónapja
@Vlagyimir Putyin Összefújja néha a szemetet a szél.
Vlagyimir Putyin
@László Szikra imádom a puzsér videók alatti kommentszekciót. De tényleg
László Szikra
László Szikra Hónapja
@Endre Barath Csak egy fosztóképzős nyelvi kontra-poén akart lenni!
Endre Barath
Endre Barath Hónapja
@László Szikra a diplomátlanság az kellemetlenség? hm, nagyon profi köldöknézők nagypofájú-értelmiségi duma
Endre Barath
Endre Barath Hónapja
némethsanyi győz
Gyula Árgyellán
Én még mindig a 75. részt keresem!
Anita Nyikos
Anita Nyikos Hónapja
Ez a zene , a bolond egy napja zeneje, omg imádom !!!!!!!! Nagyon ütős, egész nap hallgatnam ordítva a kocsimban
Child in a Mask
Child in a Mask Hónapja
@Anita Nyikos Szívesen 😉😊
Anita Nyikos
Anita Nyikos Hónapja
@Child in a Mask köszi !😀
Child in a Mask
Child in a Mask Hónapja
hurun.info/to/vide/dbCX0oKkl5TLt7s.html Valóban zseniális rá is vagyok kattanva :-D
András Szabó
András Szabó Hónapja
1:36 A bolond egy napja; 1:05:18 Pa-dö-dő: Kiabálj!
Következő