Sötét

Az HBO leszámolása Woody Allennel [ÖM #351] 

Feliratkozás
Megtekintés 11 E
94% 100 5

Önkényes Mérvadó #351 | 2021.04.13.
Puzsér Róbert, Horváth Oszkár, Csízi Ágnes
Spotify: open.spotify.com/show/46PzzAUEhVtOep5J9fIw75
Apple Podcast: itunes.apple.com/hu/podcast/puzs%C3%A9r-podcast-%C3%B6nk%C3%A9nyes-m%C3%A9rvad%C3%B3/id1457464496?mt=2
Google Podcast: cutt.ly/ohGOD39
HUrun Playlist: hurun.info/from/PL_m5i4Bl8okkkDBbtQ7huXarZ5OYbu0r9.html

Közzététel:

 

2021.ápr.28.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 32   
Barbara Révész
Az már önmagában aberráció ha valaki a nevelt lányával él házasságban.
ChaosCollection
@Barbara Révész Tudományosan a család vérkötelék. Arról it szó nincsen. Társadalmilag a család sok mindent jelenthet. Az biztos, hogy a Farrow/Allen család nem hagyományos értelemben család, talán soha sem volt az. Rugózhatsz itt formai meg jogi definíciókon, de azért megérthetnéd, hogy néha egy darab papír, az tényleg csak egy darab papír, és nem több. Ettôl még nem mondom, hogy amit Woody Allen tett, az szép és jó, de azért óvatosan azzal, hogy mi a beteges. A homoszexualításra és a miniszoknyára is mondták már, hogy aberráció.
Barbara Révész
@ChaosCollection Nagykorú ellentétes nemű illetőhöz szexuális közeledni nem beteges csak ha családi viszony van köztük.
ChaosCollection
@Barbara Révész Attól mert a wikiszótár ezt mondja, attól még hülyeség ez a megfogalmazás. Az orvosi definíciónak semmi köze ahhoz, hogy a társadalomban mi elfogadott. Az orvosi definícó az tudományos. Tudományosan beteges nagykorú ellentétes nemû illetôhöz szexuálisan közeledni, akihez más kapcsola nem fûzi, mint egy nyomtatvány? Nem igazán.
Barbara Révész
@ChaosCollection aberrált (melléknév) Aberrált: 1. Orvosi: Beteges hajlamú (magatartás, észjárás), amely eltér az általánosan elfogadott viselkedéstől, különösen a nemi életben. 2.Attól,hogy valaki nem találkozik rendszeresen gyerekével attól még nevelőszülő.
ChaosCollection
1., Aberrált =/= pedofil 2., Önmagában az hogy nevelôszülô nem jelent semmit. Lehet valaki nevelôszûlô, úgy hogy szinte soha nem találkozik a gyerekkel. Lehet úgy is, hogy meghitt családi környezetben élnek. Nem ugyanaz a kettô.
Monika Gulyas
Monika Gulyas 13 napja
Jackov-al kapcsolatban nem értek egyet a Robival....szerintem kevesen értették Őt meg igazán... a zenéjét...és a személyét is...ez az ember kis pár éves korától bele volt kényszerítve kőkeményen a show bizniszbe....erről szól az egész gyermekkora is....kimaradt..nem tudta megélni...elrabolták tőle....ezt az elrabolt gyermekkort élte meg felnőtt fejjel...de nem volt benne semmi rossz...hátsó gondolat...ha valaki megnézi a Moonwalker c. filmet, az láthatja, hogy gyermekként játszik a gyerekekkel...visszacsöppen oda, ami neki kimaradt....de a pedofil nem gyermekként közelít egy gyermekhez....nem játszó pajtásként....és ha a zenéjét is értjük, akkor méginkább ellentmondásos lenne ez a feltételezés...évtizedekkel ezelőtt is már arról énekelt, hogy tenni kell valamit az ellentétek..az emberi jogokért....az állatokért...a Földért....szerintem, ha valaki ennyire kiáll az emberi jogokért...akkor az nem hiszem, hogy pont a gyermekek jogait tiporná szét....
yamaoka akoama
yamaoka akoama 14 napja
Mia éhes
yamaoka akoama
yamaoka akoama 14 napja
Itt is mint mindenhol,a pénzre megy ki a játék
budapest233
budapest233 14 napja
Robi kezd egyre irritálóbb lenni az utóbbi idöben. Az egy dolog, hogy eröszakosan végigmondja (ordibálja) juszt is amit akar, függetlenül attól hogy a szövegtérben virtuálisan tesped mások kárára, de egyre kevésbé hajlandó végighallgatni másokat (föképp nöket), és ráállni mondanivalójuk lényegére. Többször is volt most, hogy az Ági elkezdte a gondolatmenetét és Robi az elsö potenciálisan ellentétes elöjelü megjegyzésére ráharap és le-érveli, miközben az eredeti gondolat a) még ki sem lett fejtve és b) amúgy meg épphogy pont beleilleszkedett volna Robi elözetes gondolatmenetébe. A másik, hogy Robi valóságos boszorkányüldözést folytat, miközben nem állítom, hogy Mia Farrow nem boszorkány. Mintha személyes ügyként tekintene arra, hogy a vélhetöen igaztalanul vádoló/vagdalkozó Mia Farrow-t egy személyként letartóztatni, elítélni és büntetésvégrehajtani is akarná. Ez valami nagyon fura belsö tüz, ami könnyen monomániás megszállottsággá válhat, és szerintem moderálni kéne. Azt veszem észre 8-9 év után, hogy mostanság valahogy felhagyott a másképp gondolkodók meghallgatásával illetve nem is, megÉRTENI AKARÁSÁVAL, és nyomja, nyomja, nyomja a saját gondolatait mint süket a csengöt, akár igaz, akár szürke, akér faszság, és akármilyen kárt okoz egy többfös beszélgetés menetében. Kellemetlen ego-show.
ChaosCollection
Már akkor elolvastam a kommented mielôtt végighallgattam, és direkt figyeltem. Összességében az Àgi többet beszélt mint a Puzsér, és kb ugyanannyiszor szakították egymást félbe, tehát nem tudom mirôl beszélsz. Az egy dolog, hogy a Puzsér hangosabban, de ô mindig is az volt. Az igaz, hogy többször ismételte magát. Az sem újdonság, hogy hadjáratot folytat a boszorkányüldözéssel szemben, és ezt nagy vehmenciával teszi. Most éppen Mia Farrow volt a célpont (de inkább az HBO, ha figyeltél), és nem azért mert ôk azok, akik, hanem amilyen hatást gyakorolnak a kultúrára. Van különbség.
Zoltan Szabina
Zoltan Szabina 14 napja
Tudjatok en abban bizom h tobben vagyunk a vilagban mêg akik igy allnak ehhez hozza mint ti meg en is Es nem csak azert mert woody allen Rengeteg civil ferfi van hasonlo helyzetben egy rohad feltekeny megsertődött kurva miatt
Zoltan Szabina
Zoltan Szabina 14 napja
15 perc alat olyan szinten basztam fel magam ezen h el sem hiszitek
Mist 696
Mist 696 15 napja
56:16 haha
Gábor Unger
Gábor Unger 15 napja
Nagyon részletekbe menő volt az adás. Két plusz infó. 1. Moses családterapeuta. Egyetemet végzett ember. Így talán a véleménye még nagyobb súlyú mint egy átlag emberé. 2. Christina Englehardtnek elmondása szerint 8 évig volt kapcsolata Woody Allennel. 16 éves korában kezdődött! Nem tudom ez elhangzott e a filmben. Gyanítom nem. Mert a kapcsolatuk felénél édes hármasban voltak Woody, Mia és ő. Ez pedig Mia imázsának nem hiszem, hogy jót tett volna a filmben. Valahogy úgy képzeltem, hogy Dylan megleste Allent és Soon-Yi-t és a látottak alapján rakta magának össze a történetet amit a kapcsolatra ráeszmélő Mia szépen feltüzelt. A meztelen képek létezése újdonság volt. Ahogy a három halott testvér is.
Turbo
Turbo 15 napja
Vajon az emberek rajonnek valamikor, hogy a fogalmak jelentese eppen el van torzitva es ezzel vezetik meg oket? Ez annyira dokumentumfilm, mint az MTV zeneteve. Vagy amennyire az eddigi valodi dokucsatornak valos kutatasokat jatszanak. ValosagTorzito show megy mindegyiken, ergo szociopropaganda. Ebreszto!
kaboca56
kaboca56 15 napja
Ágikám kevesebb bagót és nem leszel meg fázva.
Ágnes Csízi
Ágnes Csízi 15 napja
A cigi, a megfazas es a rekedt hang 3 külön halmaz, aminek vannak persze metszetei, de amúgy a dohányzás rémes egy dolog valóban :)
Meli Me
Meli Me 16 napja
Nagyon jo, talan a legjobb Mervado, kicsit megvaltoztatta azt, ahogyan gondolkodok a muveszetrol. Mindig ereztem, de most raebresztett, mekkora egy rakfeneje az emberisegnek ez a par eve egyre veszelyesebben erosodo eltorleskultura. Nagyon szerettem peldaul Manowar-t (felnottkent), Michael Jackson-t (gyerekkent) hallgatni , Sartre-t olvasni, es Woody Allen nagyon finom, intelektualis, sot, picit beteges humorat is. Csak mostanaban mindinkabb az lett az erzesem, hogy rossz ember vagyok (olyanok mint ok), ha tovabbra is megengedem maganak, hogy szeressem ezeknek az embereknek az alkotasait. Erre utazik ez az egesz uj egysegesitett muveszet. Szerintem az uj muveszek egy jo (megvasarolhato) reszenek nagyon nehez megkozeliteni a regieket, es igy akarnak felulkerekedni.
Istvan KADAR
Istvan KADAR 11 napja
- hát ez a lényeg! de nem csak a művészetre igaz. általában is el lehet mondani, hogy a kulturális, tudományos, de még a gazdasági üzleti világban is a kevésbé eredményes, versenyképes, de politikai befolyásra szert tett versenyzők egy jó része hasonlóan viselkedik. ezt éljük át mi most, mint a hidegháborút követő posztmodern káosz és az illiberális kurzusok mindenkit a maga oldalára állítani szándékozó kultúrharcát
nowzeca
nowzeca 15 napja
michael jackson mint rossz ember?! LOL
Meli Me
Meli Me 16 napja
Athivjuk a gyanussa valt apukat es elmegyunk valamerre 20 percet setalni, vasarolni, barmerre, csak ne legyen az illeto gyerek lato/hallo tavolsagban...
Meli Me
Meli Me 16 napja
29:48 - az bennem is vetne fel kerdeseket. Akkor is ha Mia tette volna ugyanazt. A gyerek hadd szopja a sajat ujjat.
Thothoo aka Fisher
Bűnös-e Woody Allen kérdéskört még lehetett volna darabolni. Szó volt egyrészt arról, hogy most pedofil-e vagy sem, hogy mesterségesen generált, vádaskodás-e, vagy sem. Másrészt, Woody Allen egy vén kéjenc-e, hogy szexelhet-e egy nála 40 évvel fiatalabbal, stb stb .. Szeretném felhívni a figyelmét mindenkinek, hogy minden technikai részletet mellőzve, vegytisztán az a sztori, hogy Woody Allen elvette feleségül a nevelt lányát! Értem én, hogy egy felnőtt nő a saját testével rendelkezik, azzal fekszik össze akivel csak akar. Tételezzük fel még azt is, hogy W.A. nem is pedofil. Nem elegendően gusztustalan az a tény, hogy valaki elveszi feleségül a nevelt lányát?! Ezt termelte ki Robi által oly sokat emlegetett szexuális forradalom? A gyermek, akit én nevelek (hogy hány éves korától szerintem kis túlzással mindegy) az számomra szexuálisan megközelíthető felnőtt korára?!
Géza Jenő H.Kovács
@Thothoo aka Fisher Visszamegyünk a viktoriánus korba? Ezen az alapon vegyük elő a homárokat is, milyen dolog mán az is?? Azért bigottba ne menjünk át.
Thothoo aka Fisher
@Géza Jenő H.Kovács nem élt vele egy háztartásban, nem volt a nevelőapja klasszikus értelemben, akkor is "normális"?
Csaba Dobó
Csaba Dobó 15 napja
Szerintem nem hallgattad meg a műsort, mert akkor nem írtál volna ilyet vagy meghallgattad, de akkor nagyon gáz, hogy nem értetted meg a mondatokat? 1. Nem volt a nevelt lánya, Mia előző férje volt az örökbefogadó és a nevelőapa. W.A. nem is élt egy házban velük akkoriban, később került közel hozzá és a barátságból szerelem lett.
Meli Me
Meli Me 15 napja
@Géza Jenő H.Kovács Pragmatikusan megjegyeztem hogy gusztustalan. Ennyit csak szabad. Ettol kiirni nem kell, sot, nem is szabad. :)
Géza Jenő H.Kovács
@Meli Me Már bocsánat, de itt valakit azért akarnak kiírni a filmvilágból, mert "gusztustalan"? A sértett női önérzet is törvényi kategória lesz?
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek 16 napja
moshlake.
bevik05
bevik05 16 napja
49:59 De örülök, hogy megemlítetted Thomas Vinterberg-től az "A vadászat" című filmjét (2012). Zseniális reflexió erre a pedofíliával gyanúsítgatós jelenségre, nem mellesleg nagyon jó film.👍
Ford Főfelügyelő
Korábban beszéltek róla!
Gabriella Pelsőci
Nem fogja egy anya sem beáldozni a 7éves gyermekét és legyártani belőle a pedofil nevelőapu áldozatát. Ez nonszensz. Nem ismerem a nőt, de ez számomra elképzelhetetlen, pláne akkor amikor egyébként is széthullóban a csalàd. Ilyen szinten önös érdekből, egy anya nem fogja traumatizálni a 7 éves kislányát. Ha mégis, az is nagyon durva sztori. Sajnálom a lányt :(
Turbo
Turbo 15 napja
@Gabriella Pelsőci Nagyjabol. Es pont ehhez merten kellett volna foglalkozni vele mar az elso korben. Azaz semennyire. Marmint a 'dokumentumnak' sem szabadott volna elkeszulnie, eleg tragedia minden ilyen egy csaladnak csaladi korben. Undorito az egesz kijatszasa mindennek. Es a legaljasabb huzas hogy megcsak nem is a mar alapbol undorito bulvarrovatba kerul be, hanem dokumentumfilmnek van mar alcazva.
Gabriella Pelsőci
@Turbo Szerencsére tényleg nem ismerek ilyet. Nem vagyok benne biztos, hogy nem Mia bosszúja ez az egész.., de abban sem vagyok biztos, hogy Woody nem pedo. Nem tudhatjuk. Szerintem sosem fog kiderülni. Ahogy MJ-nál sem.
Turbo
Turbo 15 napja
akkor nem ismersz pszichopata es narcisztikus embert
Panelbölcsességek Alacsony Költségvetésű
Nem tudom, hol itt az ügy, én örülnék, ha engem Vúdi Elen molesztálna....:D
Attila Tóth
Attila Tóth 16 napja
Nagy Farrow
sdkféldf werer
sdkféldf werer 16 napja
Allen csótánya
Zsombor channel
Zsombor channel 16 napja
Ez most nem ennek a résznek a témájához tartozik, de most néztem (pontosabban hallgattam) meg a 31. ÖM adást ahol szó volt a Heti Hetesről. A Partizán tavaly év végén megcsinálta a Heti Hetes egy különkiadását, szerintem az is megérné egy elemzést, ha benne vagytok.
sdkféldf werer
sdkféldf werer 16 napja
Szerintem elég rövid adás lenne, rettenetesen kínos volt az egész, még ha érdekes is volt látni h valóban rendkívül pártosak és ostobák a résztvevői
Suzanna Szarka
Suzanna Szarka 16 napja
Remélem lesz egy jó dokumentum film a Netflix-en Woody Allannel ahol senki más nem szólal meg csak ő és a barátai :)
nowzeca
nowzeca 15 napja
az a baj, hogy - ahogy pl. michael jackson esetében sem -, az igazságra, a valóságra itt sem kíváncsiak az emberek. azon nem lehet csámcsogni, szörnyülködni, rögtönítélő bíróságot játszani, abban nincs semmi izgi.
The Driver
The Driver 16 napja
Meg kell nézni a Woody Allen által írott /rendezett Abszurd alak című filmet és még meggyőzőbb lesz, hogy Woody Allen egy beteg elméjű. (Egyik gyerekét molesztálja a másikat feleségül veszi, a harmadikat tanítja, hogy hogyan kell jól szopizni -nyelvjáték, kiskorúakról fotók). ....fától az erdőt, Róbert
The Team
The Team 15 napja
@Géza Jenő H.Kovács nekem Wody Allen nem volt antipatikus. És nagyon sajnáltam, hogy ez az egész kiderült róla.
Géza Jenő H.Kovács
@The Team Valóban megvezettek. Az emberek jó részének nincs a fejében vészcsengő, hogy "Állj, átvernek".Ha a film szereplője ráadásul unszimpatikus, akkor a többség élvezettel fogadja be a hamis képet.
The Team
The Team 16 napja
Én végignéztem a sorozatot. Biztosan megvezettek, de számomra abszolút hiteles a történet. Mindenestül. Gusztustalan a sztori.
Anna Blabka
Anna Blabka 16 napja
A Manhattan-ben meg 45 évesen összehozza saját magát egy kiskorú lánnyal...érdekes
Gabor Botschner
Gabor Botschner 16 napja
A Dávid szobor esetében pedig pedig csak annyi történt hogy kurva hideg volt a műteremben és az egy vérfütyi esetében bizony csekély láthatóságot eredményezhet .
Margit Bodó
Margit Bodó 14 napja
@Gabor Botschner De jó szöveg!
Gabor Botschner
Gabor Botschner 15 napja
@Fairy The Green a fenébe és ezt most kell megtudnom öregségemre ? Remek hivatkozási alap lehetett volna egész életemben , de azért így is hálás vagyok és egyre ijedtebb .
Fairy The Green
Fairy The Green 15 napja
Ha jól emlékszem akkor azért olyan kicsi mert a szobor személye épp akkor ijed meg nem kicsit. Elvileg a szobor azt a pillanatot mutatja amikor Dávid először szembesül Góliáttal, emiatt pedig az egy anatómiai jelenség hogy ugyanaz történik a férfi hímtagjával mint akkor amikor hideg van. Bizonyításként meg lehet nézni a szobor arckifejezését felülről, teljesen más képet fest másik szögből.
gabrielcaulfield
Szerintem meg szándékosan azt a célt szolgálja, hogy az ember ne azon legeltesse a szemét, hanem a test többi részében gyönyörködjön. Nézd itt ez a gyönyörű emberi test, mellékesen pénisze van, most az nem fontos.
Gabor Botschner
Gabor Botschner 16 napja
Azért azt se feledjük hogy kik pénzelik azokat akik lejáratják Jakot úgy sejtem ugyanazok akiknek a leleplezésére készült mikor teljesen véletlenül a szakképzet dokija kicsit kinyírta a picsába ! Ja és azóta már fel is mentették a zseniális dokit !
Tibor Nógrádi
Tibor Nógrádi 16 napja
Mia Farrow - érzésem szerint - pszichopata. Lehet, hogy tévedek, de a műsort hallgatva utánanéztem némely dolgoknak Miával kapcsolatban. Nos, bizonyíthatatlan részemről a vád, de túl sok "szép" dolgot csinált. Formailag. Hú mecsoda csodás "lélek". Túl sok a "jóból". Igen nincs - és nem is lehet "közvetlen" - bizonyítékom gyanúmra, (hiszen a virtigli pszichopata még szakeberek - pszichológusok - által is szinte leleplezhetetlen) de csak nézzetek rá. És nézzétek a tevékenységét. Mecsoda álságosság hegyek... Bocsesz, tudom, nem vág teljesen a témába amit fentebb írtam, de elgondolkodtató, hogy miként használ eszközként akár gyerekeket is. Hányás...
Géza Jenő H.Kovács
@Anna Blabka Nagyon szépen megetted a propagandát. A film sem "állítja", hogy megerőszakolt volna bárkit is. Ezt "sugalmazza",meglehetősen sunyi módon...
Anna Blabka
Anna Blabka 16 napja
És Woody Allen meg megerőszakolta a saját nevelt kislányát,én ót jobban utálom,még úgy is,hogy a filmjeit nagyon szerettem régebben.
zsolt péter
zsolt péter 16 napja
Látott már valaki valopert? Pedofílias ügyet?
S Eva
S Eva 16 napja
ez most , hogy lehet - hurun.info/to/vide/ZJCVxH2V1pfKzpY.html - valaki ketszer teszi fel az adasokat ??? miert, es minek ???
Béla IV
Béla IV 16 napja
@S Eva Szívesen
S Eva
S Eva 16 napja
@Béla IV ok. igy mar erthetö , köszi
Béla IV
Béla IV 16 napja
Ez azért van, mert Robi bár később de külön megosztja a saját csatornáján amiben szerepel, az öt című műsor is ilyen
cynical cenobia
cynical cenobia 16 napja
Hamár HBO, esetleg a L'amica geniale olasz/nápolyi sorozatról terveztek beszélni? Szintén kiváló könyveken alapulnak, maga a series is ennek megfelelöen nagyon magas színvonalú.
cynical cenobia
cynical cenobia 14 napja
@Daten Raten Jah..:D Gondolom az olaszok majd utánuk találnak ide. :'D
Daten Raten
Daten Raten 14 napja
Na, kellett neked angol szavakat bekeverni a kommentekbe :D
Anna Blabka
Anna Blabka 16 napja
Miert olyan nehéz elfogadni,hogy kiemelkedő művészek lehetnek pedofilok?
Peeter Tamerlane
@nowzeca Dolgozom rajta Tündérke, megkapod :)
Illés Kornél
Illés Kornél 15 napja
@Anna Blabka Dokumentumfilm? Ha ez dokumentumfilm, akkor az akarat diadala is az.
nowzeca
nowzeca 15 napja
@Peeter Tamerlane, csodálatos. kérem!
nowzeca
nowzeca 15 napja
@Turbo, óóó, dehát az más. más fszvl verni a csalánt mindig könnyebb...
Peeter Tamerlane
@nowzeca dehogy veszek gyűrűt olyat minden lúzer tud! Lelopom egy galamb lábáról, és csiszoltatok bele egy gránitkockát, hogy a kapcsolatunk olyan szilárd és örök legyen, mint az Alaptörvény :)
Ellák Attila Halász
Nem az HBO számol le Allennel, hanem az emberek, akik engednek az HBO-nál dolgozó, azt vezető emberek motivációjának, az HBO nem tud csinálni semmit, csak az emberek.
Gábor Kapitány
1:16:22 Biztos hogy ez tiszta szexualis-ellenforradalom? Peldaul ha a nemek fel lennenek cserelve akkor ugyanez zajlana?
Gábor Kapitány
@sdkféldf werer Pontosan ezt mondtam en is. Nem azt allitottam hogy nincs ilyen, hanem azt, hogy ezen nincs senki felhaborodva, foleg nem hollywood. Es emiatt allitom, hogy ez nem szexualis ellenforradalom. Hanem inkabb a szexualis forradalom folytatasa egy nagyon szelsoseges pontba.
sdkféldf werer
sdkféldf werer 16 napja
@Gábor Kapitány: van ilyen francia miniszterelnökben:D És nagyon naiv vagy ha azt hiszed h a 50-60-as noi vezetok a mediaban nem hammoljak a szineszfiucskakat. A kerdes inkabbb az h ez miert kap ennyire keves nyilvanossagot.
zsolt péter
zsolt péter 16 napja
@Gábor Kapitány hát ez @ csere lényege A zene változik a drogok változnak nem láttad a train spottingot?
Gábor Kapitány
Hozzateszem regen nem voltak producer nok, szoval valszeg meg nem tart a vilag ott, hogy fizikailag letezzen egy 60 eves producer no... Magyarul lehet ez meg csak ido kerdese, es akkor elhiszem, hogy tenyleg 68 tukorkepe zajlik. Addig viszont csak egy fel-tukrot latok es az fontos kulonbseg
Gábor Kapitány
@zsolt péter Hol vannak felcserelve? Hol van az a pelda, ahol egy 40 evvel idosebb no, mondjuk egy 60as producer no egy 20as szineszfiuval kefel es hollywood fel van haborodva? Es a not cancel-ezik? El tudom kepelni hogy van ilyen de akkor latni is szeretnem.
Következő
Márki-Zay Vs. Puzsér | 2019.05.28.
2:35:24