Sötét

Depresszió és öngyilkosság; Édes és mostoha tantárgyak; Edda Művek: Álmodtam egy világot [ÖM #334] 

Feliratkozás
Megtekintés 22 E
96% 207 8

Önkényes Mérvadó #334 | 2021.03.03.
Puzsér Róbert, Horváth Oszkár, Nyári Gábor
Spotify: open.spotify.com/show/46PzzAUEhVtOep5J9fIw75
Apple Podcast: itunes.apple.com/hu/podcast/puzs%C3%A9r-podcast-%C3%B6nk%C3%A9nyes-m%C3%A9rvad%C3%B3/id1457464496?mt=2
Google Podcast: cutt.ly/ohGOD39
HUrun Playlist: hurun.info/from/PL_m5i4Bl8okkkDBbtQ7huXarZ5OYbu0r9.html

Közzététel:

 

2021.ápr.14.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 60   
Izsák Dániel
Izsák Dániel 17 napja
Oktatásról: Csak annyi értelme van a tantárgynak, vagy tananyagnak, amennyit te felfedezel benne. A tanár nem fog helyetted értelmezni vagy gondolkodni, motiválódni.. :)
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 18 napja
az idióták lesznek öngyik , nem is kár értük , önként vállalják a halált viszont ha mást öl az már probléma
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 9 napja
@Mist 696 :P csak nem te is öngyi akarsz lenni?
Mist 696
Mist 696 9 napja
érted nem lenne kár te gané
You- Lee
You- Lee 19 napja
Az "elengedett" aka /nem_komoly_targyak/ terméke az Észbontók, ill. Magyarország jelene és jövője
You- Lee
You- Lee 19 napja
Szondi Lipót sorstana (anankológia) a kenyszersorsról és választott sorsról, Robi figyelmébe
Adam Stanczel
Adam Stanczel 19 napja
Csak ugy ideokadok tematol fuggetlenul. Az elet mar annyira szar, hogy az mar egy vicc. :D
Balázs Nagy
Balázs Nagy 20 napja
Oszi, a Nándorfehérvár ezen ostroma 1456-ban volt ,tehát nem a XIII.században ! Egyébként tetszett a beszélgetés!
tamas522
tamas522 21 napja
Hogy tobben elnek notazasbol mint derivalasbol? Allitom ez a legnagyobb hulyeseg Robi amit a musor tortenelmeben mondtal!!!! Elarulom nem lesz mernok, tudos, penzugyes senkibol aki nem tud derivalni. Es mondok meg meredekebbet, TENYLEG SZUKSEGUK VAN A DERIVALAS TUDASANAK ISMERETERE a munkajukhoz. Kedvellek Robi, de tenyleg a termeszettudomanyok Oravecz Noraja vagy.
Janika9Z8R
Janika9Z8R 21 napja
Szerintem az oroszok inkabb csak fatalistak. Egy haveromat meg megvagtak rajzbol gimiben. Eleg sokat nevettunk. Am a tehetseghez tartozo targyakat en sem vennem veresen komolyan mint azokat ahol jozan esszel, tanulassal es gyakorlassal siman szerezhet barki negyest.
krisztina maczák
A közösség érdekében bevállalt önkéntes véráldozat eléggé ősi misztikus tett . Krisztus se maga miatt ment a keresztre e szavakkal : "Szomorú az én lelkem mindhalálig "
Előd Rév
Előd Rév 24 napja
Ezek nem is tudják mennyit deriválnak, csak épp nem úgy hívják. Hiszem, hogy Púzsér többet derivál, mint énekel. Ha mást nem, figyeli hogyan nő vagy csökken a nézettsége. És hopp, már derivált is. De ha azt nézi, összesen mennyi pénzt kap ezért, már integrált.
Zoltán Szabó
Zoltán Szabó 24 napja
A Szomorú vasárnapot kihagytátok Robi!!!
Tamás Oláh
Tamás Oláh 24 napja
Gondoltam írok valami érdekeset: Miskolc egyik elit gimnáziumban tanultam 8 évet, mert az általános iskolától már az első négy alatt hidegrázásom volt, és ezt sikerült orvosolni a sikeres felvételivel. A gimnázium elkezdése előtt már sokkal nagyobb kötődésem volt a reáliákhoz, mert sokkal átláthatóbb és logikusabb volt egy egyértelmű matematika feladat, minthogy a tanár kénye kedve alapján értékelt, teljesen szubjektív tantárgyakat komolyan tudjam venni. Magyarból mindig is gyenge voltam az irodalom területén, mert a következő olvasmány intézménye maximálisan kontra produktívnak bizonyult az olvasás megszerettetése területén. Ellenben a nyelvtan szinte végig hibátlanul ment, mert azt is szabályok irányították. Folyamatosan azt kaptam, hogy ne legyek szakbarbár, igenis az alapműveltség része az irodalom és a történelem. De ezt nagyon nem tudtam elfogadni, mikor azt láttam, hogy a többi diáktársam jó része undorodott a reál tudományoktól, és igen, menőnek érezték szarnak lenni matekból, fizikából. Építésznek mentem, azóta le is diplomáztam, a szakmában dolgozom. Ehhez a művészetekbe is bele kellett tanulnom, amit élveztem, különösen az alkotóművészetet, de érdekes és kicsit kiábrándító volt látni, hogy akik inkább a művészeti oldalról talált az építészet ösvényére, az egyetemen is húzta a száját, amikor tartószerkezeteket kellett számolni, vagy akár geometriai szerkesztéseket végezni. BME hallgatókról van szó, akik a mérnöki és tudományos ismereteket egyetemistaként is csak szükséges rossznak tekintik...
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 17 napja
@Tamás Oláh hol? hát otthon könyvolvasás közben ahogy az anyanyelvet tanulod csak úgy rádragad , azt sem iskolában sajátítod el te is azt írod hogy iskolában oktatva nem érik el a kívánt oktatási minőséget , kíváncsi vagyok egy felmérésre ami az iskolai irodalom/nyelvtan hatékonyságát mérné , szerintem sokan meglepődnének mennyire eredménytelen az egész
Tamás Oláh
Tamás Oláh 18 napja
@Vacak Gagyi hát hol a viharban tanulná meg valaki? A budin ülve? Na pontosan ezért van szükség bölcsészekre is. Valakinek muszáj azon a színvonalon használni a nyelvet, hogy meg tudjon fogalmazni gondolatokat, elveket, szabályokat, törvényeket. Nem véletlenül hívják humán tárgyaknak az irodalmat, történelmet. Azért, mert azok kellenek, hogy emberek lehessünk, ne csak gépek. Kifejezetten nagyra becsülöm a műszaki tudományokat, és irritálnak azok, akik nem fogják fel, miért is szükséges legalább alapfokon fizikát, kémiát, matematikát tanulni. De korrekt nyelvhasználat nélkül nincsen irodalom, vagyis nincs regény, mítosz, vers, színdarab, humor se film, és nincsenek szabályok, törvények, megegyezések, kommunikáció, emberi kapcsolatok. Ami nekem a bajom volt ezeknek a tanulásával, hogy sosem sikerült az érettségünknek, korosztályunknak, felfogóképességünknek és érdeklődésünknek megfelelő módon bemutatni.
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 18 napja
@Tamás Oláh így van de ezt nem a nyelvtan órán fogják megtanulni amúgy meg szerintem nincs szükségünk bölcsészekre , mire jók egyáltalán?
Tamás Oláh
Tamás Oláh 18 napja
@Vacak Gagyi nem igaz. Jelenleg is a magyar anyanyelvűek 10-15 százaléka nem tud (nem hogy helyesen) érthetően, olvashatóan írni! Azért kell a folyamatos apró csiszolása a nyelvtani szabályoknak, hogy 10 éven belül ne legyen harminc, egymás írását megérteni képtelen népcsoport, ami mind magyar lenne. Ahogy a fizikát minden mérnöknek tanulnia, tudnia kell, úgy a bölcsészeknek minimum, hogy a nyelvet kiváló minőségben használják.
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 18 napja
a nyelvtan is baromság , kb önmagáért való hülyeség
Tamás Csollány
Hogy is mondta Etus Julcsinak? Ne hangoskodjatok, mert feljönnek a lakók!
Tamás Csollány
Általános iskola második osztályában nálunk volt egy teszt ami 100 darab összeadás - kivonásból állt 30 perc alatt kellett megoldani. Ha nem ért el a diák 90% ot az kapásból elégtelen osztályzatban részesült
Tamás Csollány
Na és aki jó magatartásból? :D
Akos SZILI
Akos SZILI 25 napja
Úgy bìrom mikor Robi mondja, hogy .. TUDOD.
Halenda 44
Halenda 44 26 napja
A rajzóra nálunk sem volt egy komoly dolog . Volt egy Etika tárgyunk is amire nem jártunk be mert úgy egy órával tovább aludhattunk , a tanár még a hiányzokat sem írta , pedig a középiskolákban a hiányzás nagyon démonizálva van . A tanár személyes sértésként veszi ha nem vagy ott az oráján . De ez is igazából csak addig tart amíg 10. Osztályra nincs egy olyan osztálytársad aki évi 120 napot hiányzik mégis teljesíti az évet osztályozó nélkül mert szarnak bele . Fizikából meg Kémiából a fakultáció választásnál a tanár megkérdezte ki az aki szeretné felvenni . Aki akarta annak órát tartott a többiek meg mehettek amerre láttak . Nem szivatott belőle .
MC Ohayo
MC Ohayo 26 napja
60 évesen meghalnak? ilyen sokáig élnek? Örülök ha 45-öt megélem. Temetőben sem láttam nagyon nyugdíjt megéltek sírkövét.
Panelbölcsességek Alacsony Költségvetésű
Végre vidàm témàk! 😁
Bazsi Sün
Bazsi Sün 28 napja
Zászló... A legenda szerint -ami feltehetőleg nem igaz- ugye magával rántotta a zászlót kitűzni készülő törököt zászlóstól. Nem a szimbólum miatt rántotta le. A zászló kitűzése azt jelenti hogy a vár elesett. Ha kitűzik a zászlót az hatalmas lökés a török morálnak és csapás a magyarnak. Ha kitűzik akkor a vár biztos hogy el fog esni mert a morál a védőknél nagyon bezuhan hiszen nincs már miért harcolni. Ezért kellett megakadályozni hogy kitűzzék a zászlót a tornyon ami a legjobban látható helyen van.
erdeitomi
erdeitomi 29 napja
A nyarat már nagyon várom, de Nyárit, azt k#rv@ra nem... úgyhogy ezeket az adásokat szkippelem. Ennyi amit tehetek ellene.
Alexander's Diary
Kérdésem van: egy cseppnyi ízléssel rendelkező ember hallgat Edda Műveket? Már bocsánat, de nem egy rémciki bandáról van szó?? Röhejes szövegek, gyakran rossz prozódiával... és függetlenül Pataky UFO-vonalától meg a dáridós szereplésétől.
HerrZsolt
HerrZsolt 29 napja
Megint egy kis magyar világba zárt értékelés a tanterv kapcsán. Mintha Magyarország egy külön bolygó lenne. A kádárizmus a mindenható, mintha máshol nem ugyanez lett volna a tanügyben. Elárulom, máshol is ugyanez volt, főleg a komcsi országokban. A nehezebb tantárgyak többre voltak/vannak becsülve, a termelésben szerepet játszó szakmák meg a fejlődő iparosodó országokban mindenhol voltak túllihegve. De az, hogy létezik egy “rejtett tanterv” az minden modern tanügyben jelen van. Nyugaton vagy akár Ázsiában is ugyanúgy van egy standardizálás, nem feltétlen kádárizmust, kádári kisembert akarnak mindenhol nevelni. Ez ellen a rejtett tanterv ellen, az uniformizált állampolgár ellen lázad pl. a Pink Floyd a We don’t need no education számukkal (s kicsit az egész The wall lemezzel). Nem ártana kontextusukban nézni a dolgokat, s nem beszűkíteni, leragadni a kis magyar valóságban.
D D
D D 29 napja
lehet h feldmar andras bukott diakjai
sára kriszt
sára kriszt 29 napja
Engem végzősként akart a rajz tanár megbuktatni és ezt az információt az osztálytársaimon keresztül volt csak hajlandó megosztani.. Az előző 11 év során senkinek sehol sem volt baja a munkáimmal, beadandóimmal. Ez mindössze az én személyes szivatásomról szólt:).. Azóta is “boldogan” emlékszem vissza arra az időszakra, érettségi előtt 2 hónappal.
HerrZsolt
HerrZsolt 29 napja
Végtelenül kiábrándító nihilista párbeszéd az öngyilkosság kapcsán. A hazaszeretet és az önfeláldozást csak hírből ismerik, önző kis individualista világképükkel összeegyeztethetetlen. Egyúttal a magyarságról is egy kórkép, hiszen más nemzetek számára ez a fokú, önfeláldozásig menő hazaszeretet sem ismeretlen. Amúgy öngyilkosságot illetően meglepő, hogy talán csak Nyáry ha ismeri a szociológia egyik alapművét, Durkheimtől Az öngyilkosság-ot. Alapmű a témában. Anélkül ezek szövegek csak kapargatják a felszínt.
idontgive mercesthethird
Ó az a nagy szived , az fog a sirba vinni :)
Róbert Kiss
Róbert Kiss 29 napja
Furcsa lehet, de a szürke 50 is szépirodalom, csak azon belül lektűr vagy ponyva.
MRZsiir
MRZsiir 29 napja
En rajzbol jo voltam. Enekbol meg majdnem megbuktattak altalanos iskolaban, mert lerajzoltam a tanarnot es az osztalytarsam megmutatta neki.. a tanar felismerte magat, meg is szivatott.. meg kellett tanulnom nepdalokat, meg kottat (ebbol mindig is nagyon rossz voltam) Azt mondta a tanar hogy siman megbuktat ha nem tanulom meg az eneket. Kovetkezo oran lefeleltem. Akkor mutalodott a hangom es amikor enekeltem akkor mindenki nevetett, a tanar is. Akkor leesett, hogy nem megbuktatni akart, hanem megalazni a tobbiek elott...
MRZsiir
MRZsiir 29 napja
@D D jaja, ezert emlekszem erre meg mindig (38 vagyok). Raadasul az a fajta tanar volt, aki orditott a gyerekekkel. Egy aggressziv picsa volt.
D D
D D 29 napja
ez kemeny teso
Mr. Boo
Mr. Boo 29 napja
Altruista másokat beáldozók == a Földközi-tengeren migránstaxizók, akik Messiás-szindrómától szenvedve dobnak busz alá egy egész kultúrát
szijjasati
szijjasati Hónapja
Az Álmodtam egy világot erénye (nekem) nem a szöveg - bár az is elég vizuális, leíró, mozis - hanem az össz-hangulata, ami kádár noir és a zsenije az szinti/orgonaszóló a végén
Lona Lizi
Lona Lizi Hónapja
Többször bizonyítást nyert már, h az iszlám szélsőségesek, nem csupán önkénteseket használnak öngyilkos merényletekhez. Szó sincs arról, h a merényletért cserébe gondoskodnak a családról. Sokkal inkább arról, h a merényletért cserébe NEM nyírják ki a családot. Eztér lehet, h sok egyértelmű helyszín, helyzet, ahol sokan meghalhattak volna, ott csak néhányan (ahhoz képest) sérülnek, halnak meg. Mert a merénylő nem akar valódi kárt okozni, vagy ölni, csak a családját próbálja menteni.
Szab S.
Szab S. Hónapja
De tudod...! Aaa... öö... aaaa... tudod! Arról van szó, hogy akkor aaa... tudod!! Öööö... aaaa.... Tudod.
Szab S.
Szab S. 28 napja
@Magyar Állampolgár Semmit nem hasonlítottam semmihez, a lehető legrosszabb oldalról ragadtad meg a mondandómat, csak azért, hogy beleköthess. Tudsz olvasni, az volt a lényeg, hogy a választékos és szép beszéd készsége nem függ sem attól, hogy mennyit kell beszélni, sem pedig attól, hogy mennyire spontán a dolog. Ezernyi interjút tudok példaként hozni, ahol az interjúalany szabatosan, választékosan, egyetlen "öööö"-zés vagy dedós "tudod"-ozás nélkül beszél végig másfél órát, pedig még csak azt sem tudja előre, hogy mi lesz a téma. De, ha szerinted ez így rendben van, akkor nem vagyunk egy véleményen és ennyi a történet vége.
Magyar Állampolgár
@Szab S. Az egyetemi oktató előadását hasonlítani a rádióbeszélgetéshez... hát... Először is, egy egyetemi oktató a saját szakterüteléről oktat, az esetek többségében évek óta, ugyan azt az anyagot. Gondolkoznia se kell, mert érti és tudja mit fog mondani. Itt pedig nagyrészt spontán gondolatokat hallunk , amelyen valószínűleg a kimondás előtt fogalmazódnak meg. Hányadik adás ez hányadik témában?
Szab S.
Szab S. 29 napja
@közönséges platán Pedig komolyan mondtam. De ettől függetlenül én nem gondolnám, hogy a választékos és minőségi verbalitás időtartam függvénye volna. Egyes oktatók a felsőoktatásban például kifogástalan színvonalon képesek erre, akár 2-3 órás előadások keretében is, a jelenség tehát messze nem egyedi. Mindamellett nem is kell olyan messzire menni, mert Oszi általában szerintem meglehetősen jól teljesíti ezt a feladatot. Meggyőződésem, hogy igényesebb, választékosabb és a jelenleginél sokkal moderáltabb szereplések útján Robi a mostanihoz képest tízszer annyi embert tudna megszólítani. Persze valószínűsítem, hogy ez őt különösebben nem érdekli.
közönséges platán
@Szab S. Kétségbe vonom ezt az állítást.
D D
D D 29 napja
@Szab S. XD
samy
samy Hónapja
Nekem van csak dejavum ezt hallgatva, vagy más is emlékszik pont ugyanezekre az utalásokra tőlük? Komolyan megnéztem, hogy nem egy régebbi önkényest hallgatok-e véletlenül. Mondjuk nem baj, mindenhez lehet újat tenni, és egy újszülöttnek, mint tudjuk...
samy
samy 28 napja
@TheRed Reka Én nem erre gondoltam. Felkerül először aSpiritfmes,Puzsi meg később szokta feltölteni. Nálam egy sokkal régebbi műsor emléke ugrott be, mintha ismételnék csak magukat.:((
TheRed Reka
TheRed Reka 28 napja
De most nezem, ez a marcius 3-i adas. Csak miert lett akkor feltoltve tegnap? Talan veletlen.
TheRed Reka
TheRed Reka 28 napja
Nem csak neked, ez az egesz Dugovics Titusz sztori is mar tok ismeros volt, plane a Marai idezet. Szerintem ugyanez volt mar par hete.
Windlespoon
Windlespoon Hónapja
Abszolút művészetpárti vagyok. De. Terry Pratchett mégis miért nem szépirodalom?! Attól, hogy az olvasásához valóban szükséges egy minimális természettudományos műveltség (különben a humor fele elvész..), rengeteg társadalmi kérdést boncolgat benne, és a műveinek a fele Shakespeare életművén alapszik (Ld Hölgyek és Urak, Vége a mesének stb). A jó Sci-fik pedig szépirodalmi értékkel is bírnak (van fordulatos történet, érzelmek, társadalomkritika, stb, ld Frank Herbert, Isaac Asimov), bölcsészek számára is teljesen jól érthetők, tehát ha valaki sok ilyet olvas, az valóban lehet akár érzelmi/szociális szempontból is érett.
Theokuma Kuma
Theokuma Kuma Hónapja
Ö ö ö ö öngyilkos
herr nyó
herr nyó Hónapja
a kádárizmus szelleme még a bme vik-en is kísértett 20 éve (nem tudom, hogy ma is így van-e), amikor egy-egy szivatós tantárgyból az volt a menetrend, hogy az évfolyam 70-80%-át az írásbeli vizsgán első körben meghúzták, hogy mindenki érezze, hogy mennyire hülye hozzá, aztán alázatosan oda lehetett kúszni a fenséges professzor urak elé, azzal, hogy átnézzék a feladatlapján a megoldásokat még egyszer. Akkor a nagy részét, aki kellő tiszteletet mutatott, azt kettessel átengedték. Én meg csak néztem, hogy mi a f.sz folyik itt, aztán az egyik fenség színe elé járultam és átnyújtottam neki az indexemet. Ő persze jóságos volt és kegyet akart gyakorolni, ezért megkérdezte, hogy "kolléga úr, ne nézzük át még egyszer?". Én meg mondtam, hogy én már átnéztem, majd jövök legközelebb. Hát engem ne szivassanak, inkább írjuk be az egyest! :) Azóta is enyhe hányingerrel gondolok az ilyenekre.
idontgive mercesthethird
Mondjuk ez nem okvetetlenül személyes pszihopátia, az egyetemek hülye módon a felvett diákok után kapták a pénzt, nem tudom jelenleg hogy megy ez , szóval felvettek boldog boldogtalant , aztán a javát igyekeztek első , második szemeszterben elcsapni...
herr nyó
herr nyó 28 napja
@anna_maya_kosha kösz, de abba azért nem haltam bele :)
anna_maya_kosha
anna_maya_kosha 28 napja
borzasztó, nagyon sajnálom. :( nekem a kb. 7 évvel ezelőtti tapasztalatom is ez a bme-vel.
tocsa120ls
tocsa120ls Hónapja
20:30 érdekes dolog ez az öngyilkos merénylet a muszlimoknál, szivesen hallottam volna egy Allah-hívő gondolatait is; valószínűleg már sosem fogom. Van ez a német libertárius újságíró, Fleischhauer, nagyszerűen ért az emberek triggereléséhez, az év elején indított egy podcastot "A kérdés a rossz" címmel és beültette maga mellé (40+, négy gyerek, stb) az Y-generációs Esra Karakaya-t aki egy muszlim feminista riporter. A csaj a harmadik rész után mondott fel, mert halálos fenyegetéseket kapott - nem tősgyökeres németektől, dehogy. Az ott élő első-, és második generációs muszlimoktól. Ezek az emberek nem is akarnak integrálódni és soha nem is fognak saját akaratukból. A podcast egyébként érdekes, de a reakciók még inkább. A csaj távozása után talált egy transznemű nőt (ez a pasi aki nőnek öltözik, ugye?), azzal komplett egy epizódot tudtak csinálni, a vége ugyanaz, a toleráns LGBTQi-któl elkezdtek jönni a halálos fenyegetések. Ezeket csak az érdekli hogy a nyavalygásukat hallgassák meg, beszélgetni vagy neadj'isten vitatkozni nem akarnak.
Schlögl Gábor
Schlögl Gábor Hónapja
Nyári G.: "mindannyian Kelet-európában élünk"(11:34) !! Lehet hogy ő ott, de mi itt a Kárpát-medencében, Európa kellős közepén élünk.:-)
bruco
bruco Hónapja
a mentalitàs keleti... ès egyre inkàbb odahùzunk
Child in a Mask
Child in a Mask Hónapja
Látom csupa vidám téma megint:D IKSZDÉ
Khalfalla Katalin
Azert Europabol nagyon sok 2. generacios muslim fiatal lesz atverve terrorista "toborzok" altal. A fiatalok keresik gyokereiket, latjak, h apjuk hogyan lesz "europai" konfliktusok lesznek a generaciok kozott. Ilyen helyekre epulnek be a toborzo bunbandak, akik elhitetik az europaban elo muslimokkal azt a meset, ami valojaban nincs. Mikor rajonnek a tinik, h becsaptak oket, es kihasznaljak, mar a daedsh terroristai között vannak, ahonnan elve kevesen jottek vissza Europaba. A muszlimok tudjak, h ezeknek a csoportoknak koze sincs ahhoz az islamhoz, amit a Koranban tanitanak. Ezert maguk a muslimok is elitelik a terrorizmust, mert ahigy a kerwsztes haborukat is Hezus neveben szerveztek, ma ugyanezt teszik az ISIS szel... 😢
fer
fer Hónapja
45:06, Én pl szoktam mondani hogy történelemben és irodalomban baromira műveletlen vagyok.
Előd Rév
Előd Rév 24 napja
Többször hangoztatom én is, hogy a film-színház-muzsika nem az én témaköröm.
Márk Szabó
Márk Szabó Hónapja
Az öngyilkosságról alkotott képetek egész érdekes. Egy más tudatállapot nyilván kell hozzá, de pl a depresszió intézménye egyáltalán nem ilyesmi. Ha deszenzitizálva vagy az életed eldobásáért, akkor szükségszerűen azért is, hogy leszard az egészet annyira hogy végül nem dobod el. "Ha nincs értelme az életednek, akkor miért nem ölöd meg magad?" kérdésre a mocsok román Ciorant plagizálva az a válasz, hogy csak az optimisták lesznek öngyilkosok, és minden öngyilkos amúgy is már túl későn öli meg magát. Egy rendes depressziósnak tényleg komfortérzetet ad az, hogyha esetleg még rosszabb lenne minden, mindig ott lebeghet az öngyilkosság nyugalma szemei előtt, mint a végső kiút. Persze ez nagyon edgy, de ha már itt románoztam egy jót, Zrínyi pl ennek nyomán egy valódi öngyilkos, Dugovics meg egyszerűen belehalt egy munkahelyi balesetbe. A muszlim robbantókat sem tekintem valódi öngyilkosoknak mert igazából nem saját megfontolásból cselekszenek, ők csak jól olajozott gépezetek, hála a kondicionálásnak. A szuicíd bakák talán még jó öngyilkosok is lehetnének, ha nem lenne ott a nyilvánvaló irigység, de végülis így is szép. A kamikaze szintén munkahelyi baleset, a seppuku pedig gyönyörű, de lehet csak azért mert mishima simp vagyok.
Zoltan Janos Tar
Mishima simp?
Ackovs
Ackovs Hónapja
Az orvosos példára csak annyit, hogy nem egy olyan eset volt, hogy a fiatal sebész nem jutott el a beteghez, mert a 70 éves főorvos nem volt hajlandó másnak átadni a stafétát, mert azt ő jobban tudja. Nem egy esetben kihalásos úton lehet csak pozícióhoz jutni, és ez is egy ok arra, hogy a fiatal sebész kimegy külföldre.
Ackovs
Ackovs Hónapja
Robinak és úgy általában mindenkinek ajánlom James Clavell - A Sógun című két részes regényét, csodálatosan körbejárja az élet és halál értékelését a japánok és egy Japánba került angol szemén keresztül. Nagyon olvasmányos és izgalmas, 1600 körül játszódik, az Edo korszak kezdete előtti időszakban.
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 18 napja
@Ackovs az is az baromság , szerencsére már nem a kultúránk része
Ackovs
Ackovs 18 napja
@Vacak Gagyi mert az nem baromság, hogy Isten nevében meg kell kínozni azt, aki ugyanabba az Istenben hisz, csak máshogy? Minden kultúrának megvannak az idiótaságai, de ez nem képezi le a teljes kultúrát. Nézz csak utána a Japánok viszonyulásának az élet és halál kérdéséhez, nagyon sok mindenben meg fogsz lepődni.
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 18 napja
@Ackovs szerintem baromság banzaiit ordítva belerohanni a géppuska tűzbe , ehhez nem kell könyvet elolvasnom
Ackovs
Ackovs 18 napja
@Vacak Gagyi az, hogy más, még egyáltalán nem jelenti, hogy baromság. És sokkal árnyaltabb a dolog, mint ahogy azt a sztereotípiák vagy akár Robiék is bemutatták. Érdemes vagy a könyvet elolvasni vagy csak amúgy utána nézni.
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 18 napja
szóval a japó életfelfogás cask nekünk tűník baromságnak ?
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
32:35 ez nem megoldás.ebben tévedsz.nem oldja meg a rossz életét.a szenvedés eltünik ugyan de nem oldódik meg az élete ettől.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
31:55 ezt honnan veszik hogy ennyinél nem lesz több.
The truth tester
Az a kereszténység ami tiltja az öngyilkosságot, az nem kereszténység. Mivel a kereszténység legfőbb célja az önvesztés testileg és szellemileg egyaránt. És ami marad, az a puszta lélek, a létezés.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
27:55 ne általánosits.nem mindenki ilyen.sőt a legtöbben nem ilyenek.29:30 egész életében sziv aztán egyszer nagyon tulkompenzál vagy mi hogy sokat eszik? hullarabló max teleki volt mert gyáva volt és csak rosszabbitotta a helyzetet hogy tudta ki jön utánna.meg se adta az esélyt az ellenállásra.magára gondolt hullarabló alatt.31:00 ebbe semmilyen tisztes halál nincs.ez menekülés a felelősség elől.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
27:10 pszichózis.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
az nem altruizmus hogy ártatlanokat ölsz.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
de miért lenne depis ha tudja hogy elveszik a haza?pl akkor is ha elesik még előtte magával visz annyi embert amennyit tud az ellenségből.gondolom dugovics a morált is védte ezzel mert ha látták hogy kitüzik lehet lett volna valami.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
10:15 nagyon igaz oszi.hát gondolom azért hangzik rosszul is mert 1000 életet eldob másért?vagy mire gondolsz?
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
Attól hogy nem gyötörnek az még nem jelenti hogy jól érzed magad.attól hogy nincs rossz kedved még nem jelenti hogy jó kedved van.
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 18 napja
van semleges is , az a normális
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
8:00 hát ez igy nem igaz.nyilván nem semmiség de lehet helyén is kezelni nem ilyen szélsőségesen mint amit mondtál.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
6:45 miért kéne depi?elég ha valaki lemond az életről.van ilyen is.lemond az életről még ha jó is.lásd vallási tanitók.
David D.
David D. Hónapja
spammolj már többet légyszives!!!
Okoslandok
Okoslandok Hónapja
Várjunk egy kicsit, a művészettörténet és a rajz az külön van. Legalábbis nálunk gimiben külön tárgy volt, ráadásul a művészettörténetet 2 tanár tanította párhuzamosan. Ált. suliba nem rémlik hogy lett volna művészettöri rajzon, zenetörténet éneken mondjuk volt... sajnos. :D Bár az igazi halálom az amikor klasszikus zenét akart elemeztetni velünk a tanár...
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
kit érdekel ki ha hülyeséget beszél?miért kéne kivételezni bárkivel?ha teddy ha kurzustag leszarom.miért lenne tilos szembesiteni?
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
1:55 pontosan legtöbbször pejorativ.
Sandor Andor
Sandor Andor Hónapja
Vegyétek videóra a műsort.. kár hogy nem hallják többen...sok sikert...ha Dévényi mégis rendel...remélem bebaszunk együtt majd egyszer..🤗🍀🙃🤣
András Szabó
András Szabó Hónapja
4:06 Öngyilkosság és depresszió; 44:37 Édes és mostoha tantárgyak; 1:11:23 Edda Művek: Álmodtam egy világot
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 18 napja
pedig a yutbub képes a video szakaszolására , persze ehhez egy perces munka kéne a feltöltőtöl , biztos túl sok lenne
Ármin Vlagyimir
@András Szabó Hős vagy, kollega!
Vanek bácsi
Vanek bácsi Hónapja
Akkor még nem ismert 47 ufófajt, pataky?
Hoppsza Sára
Hoppsza Sára Hónapja
@Child in a Mask Így van!!! VISSZA AZ MSZP-T!! 🌹🌹🌹
közönséges platán
Nem tudom, miről van szó és ez rendben van
Kalányos Szillogizmus
Első.
D D
D D 29 napja
utolsó
Következő