Sötét

Hiteltelenség - mérlegen a közvád; Keleti oldal, nyugati oldal [ÖM #337] 

Feliratkozás
Megtekintés 15 E
93% 145 10

Önkényes Mérvadó #337 | 2021.03.10.
Puzsér Róbert, Horváth Oszkár, Nyári Gábor
Spotify: open.spotify.com/show/46PzzAUEhVtOep5J9fIw75
Apple Podcast: itunes.apple.com/hu/podcast/puzs%C3%A9r-podcast-%C3%B6nk%C3%A9nyes-m%C3%A9rvad%C3%B3/id1457464496?mt=2
Google Podcast: cutt.ly/ohGOD39
HUrun Playlist: hurun.info/from/PL_m5i4Bl8okkkDBbtQ7huXarZ5OYbu0r9.html

Közzététel:

 

2021.márc.17.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 46   
MORDIZOMADTA PONT
46:00 nem át, hanem vissza
Katalin Seregélyes
Szóljatok, ha Nyári már nem lesz. Nagyon irritáló.
Attila Szabó
Attila Szabó Hónapja
De minek hívjàtok ezt az Öö aa Gàbort???de most komolyan...Aranyos fiu na,,de ööö....
Ferenc Bogácsi
Ferenc Bogácsi Hónapja
01:29:30 Azért jelezném, hogy Kubában a dominó azért komoly műfaj. :-) Íme: hurun.info/to/vide/e5ObwZuOz4uzw8k.html
Ferenc Bogácsi
Ferenc Bogácsi Hónapja
00:20:50 Rátótiak! Csikótojás az, nem lehet más! Vigyük haza és költsük ki!
Ákos Kalmár
Ákos Kalmár Hónapja
Na akkor játszuk ezt le Gábor! :DD
Cs Limbek
Cs Limbek Hónapja
HELÓÓ!! és szerBUSZtok! : )
Peter Steel
Peter Steel Hónapja
Igazából a Keleti oldal-nyugati oldal az Ice Cube-It was a good day című számának a magyar átdolgozása...hangzásvilágában és a szövegében is erős egybeesések vannak. Én mondjuk bírom a Kartell zenéjét de jó pár számuk a 90-es évek amerikai hip-hop slágereinek a remakeje. "Juss wakin' up in tha mornnin', gotta thank God I don't know but today seems kinda odd No barkin' from the dog, no smog And momma cooked a breakfast with no hog" "Reggel tíz, ébredek Kinézek az ablakon végre péntek. Ez a nap nem lehet szar, Az éjszaka nyugodt volt, semmi sziréna zaj." "Went to Short Dog's house, they was watchin' Yo! MTV Raps What's the 'haps on the craps? Shake 'em up, shake 'em up, shake 'em up, shake 'em! Roll 'em in a circle of niggas, and watch me break 'em Wit' tha seven, seven-eleven, seven-eleven Seven, even Back Do' Lil' Joe I picked up the cash flow Then we played bones, and I'm yellin' "Domino!"" "Benézünk a térre, mi van ott? Dopeman meg a haverok nyomják a dominót. Hatalmas kocka parti kezdődik, valaki nyer, valaki veszít Döglégy teli pénztárcával távozik." "Left my nigga's house paid Picked up a girl been tryynta fuck since the twelth grade It's ironic, I had the brew, she had the chronic The Lakers beat the Supersonics I felt on her big fat fanny Pulled out the jammy and killed the punanni And my dick runs deep, so deep, so deep Put her ass to sleep Woke her up around one She didn't hesitate to call Ice Cube the top gun" "Lóry B-t meg Szaszát hazadobom, Ott egy telefon, feltárcsázom Ezt a kurvát, mi van bébi, hol van a mamád? - Nincsen itthon. - Király! Kapom magam és ott vagyok - Alig várom, a dákód akarom! - Ne félj megkapod, a gettóban is lehet egy jó napod." Mondjuk ez Dopemanre később is jellemző volt, hogy átfordította a külföldi gengszerrapet magyarra például Majkával együtt megcsinálták a Dolgok című nótát, ami Snoop Dogg-Nuthin' but a g thang című számának a lenyúlása volt. Végül is nem főbűn, csak nem valami autentikus. Talán nem véletlenül énekelte, hogy "Lopni ,megyünk lopni Pityinger, meg a Váradi"...
Dániel Juhász
Dániel Juhász Hónapja
"Lehet szidni a Mónika Show-t, de társadalomformáló szerepe vitathatatlan. Ugyan szép számmal akadnak fanyalgók, de a képernyő előtt ülők sokan a szereplők problémáin át ismerik fel saját gondjaikat" - mondta az mfor.hu-nak Nyári Gábor, a Mónika Show felelős szerkesztője. - "Az pedig, hogy a műsor nemrég érkezett el az 1500. adáshoz, azt mutatja, van igény, az emberek mindennapi vagy a megszokottól eltérő problémáinak bemutatására."
Felix 58
Felix 58 Hónapja
Nincs tudományos konszenzus az égi tárgyról. miért csodálkozunk, a tudományban is buborékok vannak( nem csak bölcsészettudományban ).
Dénes Zavarkó
Dénes Zavarkó Hónapja
Ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ...
Slice Troday
Slice Troday Hónapja
De most a Nyári kajak a Való Világ producere? Azt hiszem, a hallgatóság megérdemelné végre ennek a tisztázását.
Attila Györki
Attila Györki 16 napja
Valóvilàg ès survivor.
Dániel Juhász
Dániel Juhász Hónapja
Az már műsor. Hitelességről beszélgetni a 10-ből 9 Való Világot és a komplett Mónika show-t (!!!) jegyző Nyári Gáborral a kultúrkritika jegyében. A kopasz, hízékony, dadogós és beszédhibás, szemüveges Nyári, aki évtizedes viszonylatban álllt rajtunk és a jó testű félanalfabéta prolikon bosszút a komplexusai miatt. Olyan volt ez a műsor, mintha valaki fingana egy asztal mellett és mindenki úgy tenne, mintha nem érezné. Robi őrületbe kergeti perekkel az olyan kultúrbűnözőket mint a Hajdú meg a Berki, akik egy ligában sem játszanak Nyárival, - kb. aki Kolosi alatt van eggyel - de hát a mi kultúrbűnözőnk jó kultúrbűnöző ugyebár. Vele kultúrkritikai műsor kell a mi igénytelenségünkről. Hányadék cinizmus. Nagyon nagyon hiteles tényleg. velvet.hu/gumicukor/2018/12/30/vv9_valo_vilag_9_reality/?fbclid=IwAR27MBlxpIt_mAw35TyVgQoeHkZxqy2CabSxYl8zowlmi1mx6zitVMKcMaE
WillyTheKid
WillyTheKid Hónapja
Hiteltelenség=Nyári Gábor aki, VV producerként kultúráról papol itt , eladta magát mindenért mindennek
András Szabó
András Szabó Hónapja
0:54 Hiteltelenség - mérlegen a közvád; 1:16:35 Keleti oldal, nyugati oldal
milan popovics
milan popovics Hónapja
Majka a büdös életben nem volt UG!
Tamás Fekete
Tamás Fekete Hónapja
Hiteltelen ember a médiából, aki bukás után új utat kezdett, pl. A Frei Tamás. Ma már szerintem mint riporter sosem lenne olyan sikeres, ellenben jó a kávéjuk.
ItsJustARide
ItsJustARide Hónapja
Hajós kiállása tényleg példaértékű. Az meg hogy Partizán hetihetes reloadedben Gálvölgyiék még mindig ott tartanak h az öszödi beszéd egy igazságbeszéd és proli szélsőjobbosok tüntettek, egészen gyomorforgató ...
Zoltan Karpati
Zoltan Karpati Hónapja
Ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... ő ... idegtépŐŐŐŐŐ
Jackrow Valkov
Jackrow Valkov Hónapja
"ŐőőőőőőőőőőőőőőőőőőRÜLET" - ahogy nagyapám repesztette az ablakot ezzel a szóval miközben egy kiadósat büfögött.
Bike
Bike Hónapja
Ez az elhiteltelenedes nem, hogy nem szamit. Ereny. Azt jelzi, hogy valha volt valamifele hitelessege, vagy legalabb annak az illuzioja. Az eleve hiteltelen mezobeny ez mar reverse handicap.
Balázs Lendvai
Balázs Lendvai Hónapja
Az "elhiteltelenedés" tényleg a változással jár együtt. Mert, ha egy előadó, zenekar meg szeretne újulni, ahhoz változni kell. Pár éve volt a Danny Collins című film (ha jól emlékszem valós történet), ami pont erről szólt. Csak ott inverz módon jelent meg a változás. Vagyis a változás, változtatás hiánya. Fiatalon befutott slágerét nyomatta egész életében, és még öreg korában sem mert kiállni a közönsége elé új dalokkal. Mikor ezt megpróbálta, fújoltak és követelték a régi nagy slágert. Amit nyilván a háta közepére sem kívánt már. Azt hiszem ezt hívják meghasonlásnak, és sokkal rosszabb, mint a változás után kapott hiteltelenségi kritika.
Ferenc Moór
Ferenc Moór Hónapja
A hitelesség kérdésköréhez :hurun.info/to/vide/aIGavH-pyJ661ZY.html
Adam Boross
Adam Boross Hónapja
Eddig nem ismertem a "Keleti oldal, nyugati oldal"-t de most meghallgatva nekem elég egyértelműnek tűnik, hogy az "Ice Cube - It was a good day" magyar megfelelője/majmolása. Szerintem kb. ugyanazt az életérzést, hangulatot közvetíti + a szöveg mindkét esetben a "költő" napját írja le elejétől a végéig és két nap nagyon hasonlóan zajlik. Így már a dominózós rész is könnyebben értelmezhető, szerintem nem csak a rím miatt van ott, hanem mert az Ice Cube szövegben is van öregek otthonát idéző dobókockázós + dominózós rész, ami még a klipben is szerepel. :D
Endre Barath
Endre Barath Hónapja
puzsér azt hiszi hogy ha mindenről beszél, akkor mindenben igaza van
Jarl Balgruuf the Greater
Nyári "Ő" Gábor
Marianna Marietta Józsi
Megnyugtató volt, amikor a csillagászati kitekintésnél Oszkár kisegítette Gábort és belekérdezett, hogy a sok ööőő után végre megismerhessük a hosszúra nyúlt sztori lényegét :P
Jackrow Valkov
Jackrow Valkov Hónapja
Amikor azt hittem, hogy Robi mondja a legtöbb Ő-ő-ő-t 1 percen belül, megint be kellett látnom, hogy van tovább. Robi, kezdesz lemaradni!
Attila Szabó
Attila Szabó Hónapja
Ö ö,,A a,,ö ö,a a,ö ö,a a..........
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
1:08:24 miért nem zavar a frei?amugy akkor is el kellett volna fordulni dancsótol amikor kimutatta a foga fehérjét ha az lett hiteles ha nem ilyen szempontból mindegy.ez gusztustalan amivá vált a féreg.és a sok hülye követője csak erősiti a tudatát hogy ja biztos jól csinálja.ja itt nem azért buknak emberek mert megvetik kulturálisan hanem mert a hatalom nem engedi tovább.ez mégis milyen bukás?
herr nyó
herr nyó Hónapja
tök jó lenne, ha nem szarnád tele mindig a kommentmezőt. Írj csak egyet, aztán azt bővítgesd, ha van még hozzáfűznivalód.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
1:07:30 és ha visszaült?dehogy simult bele.mindig is fenegyerek volt és nem szabályozták meg.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
1:06:55 ez tényleg a legszomorubb.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
1:04:30 de ez bizony az őt követők hibája is.már nem azért de amikor dancsó eladta magát miért nem fordultak el tőle tömegével?.ez bizony az őt követők hibája is.persze lehetne mondani szerzett ujakat de eleget nem.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
1:01:50 azt mondtad hogy sose volt ilyen nem?
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
59:50 tudtam hogy valaami állami hatalmi belenyulás miatt nem fog tudni eladni nem azért mert ellehetelült állami dolog nélkül.igaza van robinak.itt nem égett semmi vissza senkire a hiteltelneségben.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
59:00 hát akik lepacsiztak kádárral a népből azokat miért ne lehetne hibáztatni? 59:10 jajj de cinikus ne csináljunk semmit se mert mé az lenne a jó és változás.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
miért lenne az angol liga a legerősebb.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
2:25 te szoktál tudatiparozni most meg te ironizálsz rajta.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
1:35 képzeld létezik ilyen hogy eladta magát és van hogy elszaródik valami nem kéne gunyolodni.
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek Hónapja
Azért nem mindenki közszellemes aki hiteltelen szót kimondja.
sdkféldf werer
sdkféldf werer Hónapja
Mégh nincs elszámoltatás a világon, a nácikat 70 éve számoltatják el...és külön figyelnek rá h ez pénzben és hatalomban is jól mérhető eredményre vezessen:D
erdeitomi
erdeitomi Hónapja
Nyárival beszélgetni a hitelességről, olyan mint Madonnával beszélgetni a tisztaság erényéről, vagy Gyurcsánnyal a becsületességről.
Slice Troday
Slice Troday Hónapja
@Tamas Nigo az általad felsoroltak mindegyike egy és ugyanaz.
erdeitomi
erdeitomi Hónapja
@Tibor Kaczián Ha igaz, amire célzol, akkor hatalmasat kellene csalódnom Robiban. Remélem rácáfol erre. Mert számomra az ő vonzereje pont az ami ellentétes ezzel a mechanizmussal.
Tamas Nigo
Tamas Nigo Hónapja
@sdkféldf werer Mi is a konkrét baj vele? Az hogy az Rtl-nek dolgozik, meg részt vesz a szenny gyártásában, mint pl. Való Világ meg hasonlók?
Tibor Kaczián
Tibor Kaczián Hónapja
@Ninno Manno Lehet, hogy valamikor régen egyszer kimentette a fuldokló Puzsért a vízből? Mert akkor értem.
Ninno Manno
Ninno Manno Hónapja
@Tibor Kaczián Mert ő egy kihagyhatatlan hyper-fontos fontoskodó fontoska... öntelt, idegen szavakat használni imádó, felfújt, beképzelt és hihetetlenül irritáló alak, de csak nyomtatják őt az arcunkba, hiába veszítenek hallgatókat 🤮😡
Ákos Barna
Ákos Barna Hónapja
44:00 Mi a hiteles? Szerintem az a válasz, hogy valaki, aki állít valamit az életről, az be kell, hogy fizesse azt a "fedezetet", amiről prédikál, innentől hiteles. Szóval lehet valaki pl.: hiteles kommunista miután a vagyonát szétosztotta. A hiteltelenség oka például a "piaci törvényszerűsegekről" beszélni, miközben a közbeszerzéseket haveroknak adni.
Kristóf Varga
Kristóf Varga Hónapja
Nem szoktam rádiós műsorokat hallgatni, de azt veszem észre, hogy kezdek rászokni az önkényes mérvadóra.
Bike
Bike Hónapja
Nem tudom, ezt miert vallalja a Broadcast project kft, de hala Istennek :D
herr nyó
herr nyó Hónapja
márpedig a black album előtti metallica a valódi, a black album határeset, utána meg csak jejejézés, nananázás és pojácaság van. Még csak nem is stílust váltottak, hanem belekényelmesedtek a jómódba, lelassultak, konformistává váltak, és azóta semmi érdekeset nem tudnak mutatni. Mint a majka, előadják a szenvedést, de közben kurva jól élnek.
Portgas D. Ace
Portgas D. Ace Hónapja
Szerintem is az első 5 lemez az igazi. De a későbbiekben is akadt pár nagyon jó számuk mint pl a: - The day that never comes, The Unforgiven 2, Hero of the Day, Cyanide
Ákos Barna
Ákos Barna Hónapja
Ez amúgy egy elég kemény dilemma, hogy "befutás" után lehet-e még lázadó egy zenekar. Mert nagyon hiteltelen a kisemmizettségről énekelni szponzorokkal a hátad mögött (nekem ez idehaza a Tankcsapda), de a hallgatóság alighanem még kevésbé lenne vevő a veretésre, hogy bejött az élet. Van egy szűk mezsgye, ha koncertről koncertre eliszod a szerzett pénzt és akkor önazonos vagy amikor azt állítod h nekem már semmim sincsen... 😅 Ez viszont már félhosszú távon sem kecsegtet sok jóval. Nekem az itt amúgy rendszerint gyalázott Ossian az, ami a legjárhatóbb utat keresi - témáját örök emberi kérdések köré igyekszik szőni, pl. Az Idő, vagy A Tűz Jegyében, vagy egyik legújabb Ember a Holdon. Ezekre a témákra építve a létező művészi erővel lehet hiteleset állítani.
Gábor Szabó
Gábor Szabó Hónapja
Amikor egész végig azt várod, hogy a "hiteltelenség" kapcsán végre kibontakozik egy vita, vagy legalábbis egy álláspont-ütköztetés az állandó műsorvezetők és a VALÓ-FUCKIN-VILÁG producere közt...és aztán nem.
Peeter Tamerlane
A való világ producere pontosan tudja mekkora szar a média és tömegbutítás, élén a való világgal. De ő ebből él, és igen jól, egyetért Robival de ezt nem mondhatja ki, mert abból nem fog meggazdagodni mégjobban, ráadásul jól beperlik a partnerei. Mint producernek az a dolga, hogy sok pénzt csináljon, és ő azt teszi... Szarik a hitelességre, a bankszámla számít, mert a valóvilág ÜZLET, semmi más, és tudomásul vette, hogy nagy üzletet a nagyon buta emberekből lehet csinálni...
Gábor Szabó
Gábor Szabó Hónapja
@Balázs Demcsák Nos tévés/filmes esetben tudtommal a producer kisebbfajta élet-halál ura. Nem feltétlenül akkora, mint a rendező, de mivel nála van a lóvé, azért beleszólhat abba, mit szeretne látni - ehhez aztán minden technikai és egyéb hátteret biztosítania is szükséges. Magyarán szólva ha a VV-ban nőket alacsonyítanak le, budikefét dugnak valaki ánuszába, vagy csak simán helikoptereznek, isznak, ostobaságokat pofáznak tudatlan barmok, hisztirohamot vágnak ki és ez adásba is kerül, sőt, akkor ahhoz a producernek vastagon köze van! Puzsér kétnaponta közzé tett egy publicisztikát vagy videót arról, milyen tűrhetetlen az a szellemi kútmérgezés, amit a VV jelent a magyar közéletben. Aztán meg heti 1x leülnek a Nyárival jópofizni. Ezt is lehet, felőlem azt is, Nyárival sincs bajom, nem egy buta valaki így ezek alapján. De a hitelességgel kapcsolatban akkor először a saját házuk táján kéne sepregetni picit.
Balázs Demcsák
A producer ("gyártó"?) nem hasonló szerep a TV-ben mint a zeneiparban? Tehát a háttérbeli technikai megoldásokért felelős nem a kreatív alkotásért (vagy ami ennek megfelel a VV esetében). Én nem tudom, hogy ez itt konkrétan mit fed le. De lehet, hogy éppen annyi köze van neki a műsorhoz mint a helyszín építészének meg a lakberendezőknek.
Jarl Balgruuf the Greater
Mert a való világ producere beszél, de nem mond semmit
Tamás Szabó
Tamás Szabó Hónapja
sziasztok. apu lesz még valamikor?
taja viszt
taja viszt Hónapja
ha lesz nyitva kocsma
Antal Farkas
Antal Farkas Hónapja
No FAM, No Fun :)
T S
T S Hónapja
Tar Sándor kellene legyen a mi múlt századi Zolánk, helyette Wass Albertet sztárolják. Nyári Gábornak külön köszönet, hogy megemlékezett Tar Sándorról.
Gábor Kapitány
Gábor Kapitány 2 hónapja
59:20: Vona Gabor es a cukisagkampany?
Gábor Kapitány
Gábor Kapitány 2 hónapja
33:30: kikerem magamnak, hogy kevesbe ertekesek a gondolataim youtube kommentelokent, mint a radio hallgatoknak, Sot, en amikor a musor megy, dolgozom, szoval a tarsadalom szamara fontosabb es ertekesebb ember vagyok, mint a radiot hallgatok.
Gábor Kapitány
@Wassa Ebben igazat adok neked.
Wassa
Wassa Hónapja
​@Gábor Kapitány :D Én csak poénkodtam nem kell ilyen komolyan venni, Szilárd, én szerintem arra gondoltak hogy minőségi különbség van youtubeon interneten a kommentek 95%-a trash komment amit az imént bemutattam, és a maradék 5%-ban lehet van némi értelem. Ez az sms-ezőknél gondolom legalább egy 60-40 %
szilárd Petrik
szilárd Petrik Hónapja
@Gábor Kapitány igen, ezen én is fennakadtam. miért vagyok kevesebb (jelentsen ez bármit) attól, hogy kommentben mondok véleményt bármiről? érdekes...
Gábor Kapitány
@Wassa Akkor te nem munkat vegzel, hanem radiot hallgatsz. A valaszodbol erzodik nemi egoizmus, mert azonnal magadra vetted a kommentet, holott nem rolad szolt. Egeszsegedre.
Endre Barath
Endre Barath Hónapja
puzsér következő műsorában a kikérem magam emberekről fog beszélni, és megint kideríti hogy mindenki hülye csak ő nem
Következő