Sötét

Kulturális infláció: a like értéktelensége; Marvin Gaye: I Heard It Through The Grapevine [ÖM #349] 

Feliratkozás
Megtekintés 18 E
96% 173 6

Önkényes Mérvadó #349 | 2021.04.07.
Puzsér Róbert, Horváth Oszkár, Nyári Gábor
Spotify: open.spotify.com/show/46PzzAUEhVtOep5J9fIw75
Apple Podcast: itunes.apple.com/hu/podcast/puzs%C3%A9r-podcast-%C3%B6nk%C3%A9nyes-m%C3%A9rvad%C3%B3/id1457464496?mt=2
Google Podcast: cutt.ly/ohGOD39
HUrun Playlist: hurun.info/from/PL_m5i4Bl8okkkDBbtQ7huXarZ5OYbu0r9.html

Közzététel:

 

2021.ápr.15.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 44   
H. A.
H. A. 15 napja
A lét elviselhetetlen könnyűségére van megoldás: a kétkezi munka. Szívesen.
Suzanna Szarka
Suzanna Szarka 16 napja
kedves Nyári Gábor, az öööööööööööözést esetleg jó lenne elhagyni. Szörnyű igy hallgatni, minden második másodpercben, vagy dadog, vagy őőőőzik,. Követhetetlen lesz a mondanivalója.
VÉDER Huntube Poop
Sosem értettem, hogy Puzsérnak honnan ez a nagy keresztény humánussága, miközben a zenében is csak a tartalmat keresi az érzéki hatás helyett.
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 18 napja
fizetőssé kell rakni a like-ot
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 15 napja
@Tamás Oláh ja ilyen beetetést úgyis szeretik a cégek
Tamás Oláh
Tamás Oláh 17 napja
Nem fizetőssé, csak limitált rá. Lehet mondjuk napi 5 like-od. Aztán persze, ha valakinek kell több, az éppen fizethet érte
jakmanjari
jakmanjari 19 napja
A penz egy oxidalo anyag, semmi sem lehet ennel eredobb!
k0p1k4
k0p1k4 22 napja
"nem vagyunk egyediek" de, egyediek vagyunk, a kerdes csupan az, hogy milyen merteku kulonbozosegektol tekintjuk egyedinek az egyedit. ha nagyon szigoruak vagyunk, akkor persze mondhatjuk, hogy ez meg az az atlag ember nem egyedi, de akkor sem helyes a fenti kijelentes, mert ilyen kategorikus kijelentessel egy onlekorlatozo allitast teszunk. ha valaki elhiszi, hogy nem egyedi, akkor nem is lesz az. az egyediseg es a nem egyediseg lehetosege egyarant adott mindenkinek. ha nem a potencialitas, hanem az aktualitas szintjen fogalmazunk meg magunkrol dolgokat, akkor pont attol fosztjuk meg magunkat, ami emberre tesz: a szabadsagunktol. ezert ez a fenti mondat egy tipikus posztmodern mondat.
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 17 napja
@k0p1k4 egyetértek , sose szerettem ezeket az általánosításokat , robiék képesek mindenre rávetíteni azt amit éppen láttak / olvastak egy hete
k0p1k4
k0p1k4 18 napja
@Vacak Gagyi nem is allittottam. azt allitottam, hogy mindenkiben megvan alapvetoen a potencial, hogy egyedi legyen.
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 18 napja
sokan nem egyediek
Mass Acre Audio
Mass Acre Audio 22 napja
Nyari ezekben a musorokban a tatott szaju “i fucking love science “soy wojak megtestesitoje :D
Grimdewulf
Grimdewulf 22 napja
kb az eddigi 10 ev alatt dobtam ugy 20 likeot. abbol 15 a csaladi koron beluli posztjaira ment a 35 facebook ismeroseim kozul :D
marklar741
marklar741 23 napja
hurun.info/to/vide/goWVtq9n2qDJxt0.html
man wolf
man wolf 25 napja
Ha megint a civilizáció bukásáról és bolygónk elbagatelizásáról van szó, had ajánljam egy következő műsorotokba elemezni a 'Kihalás - A tények' c. legújabb BBC Attenborough és állatvédő barátai koprodukcióját! Oszi, ha az 'Élet a föld bolygónkon' c. dokumentumfilmet néha elcsukló hangon mutattad be, félő eközben egy mondatot se fogsz tudni befejezni. Engem sokszor a harag és sírás kerülgetett.
Karolin Takács
Karolin Takács 25 napja
múlt héten bekapcsoltam a tévét és a nickelodeonon (vagy ehhez hasonló gyerek/tinédzser csatornán) a következőt láttam: az iskola udvarán egy kisebb tömeg próbált el-el bóbiskolva arra a diáklányra figyelni, aki szintén ásítva igyekezett az előre megírt szövegét a “publikumnak” felolvasni. Majd egy hirtelen éles váltás. Beindult egy zenének nem nevezhető rap/pop szám és a pódiumon álló kislány varázsütésre éber lett, elkezdett énekelni, ugrálni. A tanárok, diákok, akik eddig a fejüket támasztva próbáltak nem elaludni, szintén felélénkültek és majd’ kicsattantak az örömtől. Na ez is gond..
Karolin Takács
Karolin Takács 11 napja
@Vacak Gagyi sajnos már folyamatban van
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 18 napja
ez az egyik rémálmom realizálódása lesz
az igazi Gyuribácsi
Hú, ez de gyenge lett most. Erőltetett, túlbeszélt, semmitmondó.
Alexander's Diary
Tom Jones walesi, nem angol.
Banyus
Banyus 27 napja
Elmondom mit csinálnak munka nélkül. Vedelnek,narkóznak,meg basznak. Nyugaton élek,tudom miről beszélek.
6 Zsozé
6 Zsozé 27 napja
like limit = príma gondolat.
Cookie Monster
Cookie Monster 28 napja
A fogyasztói kosaram tele van posztmodern pop songgal.
Azman Arabi
Azman Arabi 28 napja
💋Best adult contact site💘👇 Click Here 》》 18cams.xyz 《《 Leurs états de santé respectifs les empêchent de s'approcher trop près l'un de l'autre. 在整個人類歷史上,強者, 富人和具有狡猾特質的人捕食部落,氏族,城鎮,城市~sae和鄉村中的弱者,無力防守和貧窮成員。 然而,人類的生存意願迫使那些被拒絕,被剝奪或摧毀的基本需求的人們找到了一種生活方式,並繼續將其𝔻𝕅𝔸融入不斷發展的人類社會。 說到食物,不要以為那些被拒絕的人只吃垃圾。相反,他們學會了在被忽視的肉類和蔬菜中尋找營養。 他們學會了清潔,切塊,調味和慢燉慢燉的野菜和肉類,在食品市場上被忽略的部分家用蔬菜和肉類,並且學會了使用芳香的木煙(如山核桃,山核桃和豆科灌木)來調味食物煮的時候 1618625711
Krisztián Takács
Nagyon jó témák, viszont egy idő után nagyon idegesítő - főleg Gábor esetében - a hadarás, ö-zés. Nem lehetne picit nyugodtabban, kellemesebben beszélni? Gábor mintha folyamatosan bizonyítani akarná, hogy ő igenis oda való Robi és Oszkár mellé. Sajnálom, hogy értékes tartalmakat ilyen diszharmóniás beszédstílusok rontanak el. Lehetne kicsit lassabban, átgondoltabban beszélni. Ez így élvezhetetlen.
bagalas87
bagalas87 28 napja
Népszavazni kéne hogy a pszhihopátiát minősítsük mentális betegségnek és az ebben szenvedők nem indulhatnak választásokon és nem lehetnek állami vállalatok közép és felső vezetői. Tovább bűncselekmény terhe mellett kötelesek lennének feltüntetni ezt a tényt az önéletrajzukban.
davdev89
davdev89 28 napja
A cél csak is az önmegismerés lehet, ott a pont Oszi.
József Emmert
József Emmert 28 napja
A jólétből nehéz lázadni? :D Az egyik legkultúrbalosabb ismerősöm gazdag budai polgárlány a mamahotelből. Persze ezt bőszen tagadja... :)
József Emmert
József Emmert 28 napja
Az egyszerűsödés és a tömegesedés mindig elértéktelenedéshez vezet.
Dodó Kukucs
Dodó Kukucs 28 napja
A dal egy CCR dal volt eredetileg...
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek 28 napja
hiszi a pc(hiszi a piszi)
Sandor Debnar
Sandor Debnar 28 napja
Oszi, Penny Wiese megmondta, hogy te is lebeghetsz :) Ezt mar règ meg akartam irni...ez a szövegtudomanyi tanszek eleg szar ùgy, hogy a dalt nem halljuk. Ne vàgjàtok ki vagy rakjàtok bele pls. Oszi mondja hogy hallhattuk...nem nem hallottuk :D
kalinakalina1
kalinakalina1 28 napja
Bazmeg Nyari! 48 percig birtam... Tudok neked egy logopedust aki segit kimondani a szavakat, osszerakni egy epkezlab mondatot, es elfelejtetni a toltelek szavakat amik kiteszik a mondokad 80%at, ja meg egy tibetit aki a kosza gondolataid kozt rendet tesz, meg a teves alapfelfogasidra raebreszt. kell ez a nyari ide tenyleg annyira eroltetitek a tobbi vendeg boven lekorozi... :)
Grimdewulf
Grimdewulf 22 napja
nyomorek ez a nyari. de ez minositi Robit is
Theokuma Kuma
Theokuma Kuma 24 napja
Sztem se kene kitenni masokat annak h ezt a nyokogest kelljen hallgatni, irtak paran h neki nem kotelessege jol beszelni mert nem riporter de azert van egy hatar, mert emberek hallgatjak. Ha ennyire nem megy,forditson ra tobb idot es otthon irja le maganak amit akar majd mondani,mondjuk nem feltetlenul kellene eroltetni ezt.
Sandor Debnar
Sandor Debnar 28 napja
"A gèp kapcsol ki minket" ...ez igen talàlò lett. Jo a tèma, ment a Like ùgy is annyi van itt a pincèbe mint a kurva èlet xD
WillyTheKid
WillyTheKid 28 napja
Bajok forrása: celebek , akiket olyanok tettek azzá , mint VV producer Nyári “öőőöööőőőőö” Gábor ....
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 13 napja
a celebek azért vannak mert sok idióta van aki nézi is őket
Zsolt Márkus
Zsolt Márkus 28 napja
"like hiperinfláció" - érdekes észrevétel :)
Márton Solymosi
Ment a like. 🤣
But Why
But Why 29 napja
Neha azt ereztem h Robi es Oszi amikor a sajat elmenyikrol belso konfliktusaikrol akartak beszelgetni, azt egyből korszellemnek titulaltak.
Miau Catmagician
Nem az egész analizist szeretném kritizálni, de a "melankolikus" nem találó jelzö a korunkra, ez biztos. Bárki megpróbálhatja, hogy megáll egy hídon nézni a vizet, és észreveszi, hogy teljesen kiesik a környezö ritmusból. A többiek szelfiznek. Egy rokonom mesélte, hogy a Golden Gate-n egyenesen odament hozzá ilyen helyzetben a rendör. (Értelemeszerüen nem tudta megkülönböztetni a sima melankóliát az öngyilkosjelöltségtöl.) A melankólia az olyan, hogy a pillanat és a hangulat beszippantja az embert, aki hosszabb-rövidebb idöre elérzékenyül, nagyon erösen kezdi érzékelni a világ és a saját élete összmértéktelenségét, emígyen elveszti a kedvét bárhova is rohanni. Ha korunk embere ilyen állapotba kerül is, elég gyorsan elkezdi zavarni a produktivitásban, az önmeglavósításban és a világ felé kisurgárzott "pozitív önképben" érzékelhetö csappanás. Ha pedig tartóssá válna valakiben az ilyen típusú mélabú, akkor gyorsan elmenne terápiába, jógázni vagy randizni kezdene, begyógyszereztetné megát, stb. Egyenesen etikai tézis a korunkban, hogy nem szabad "leragadni" semmin. Így a melankólia nyilván legfeljebb esztetizálva létezhet. Nem is csak arról van szó, hogy senki sem akarja bevállalni ezt a tudatállapotot, hanem már a tipikus okai sem jöhetnek létre, mert az ember nem ad magából senkinek és semminek annyit, hogy elszomorodjon valamiféle intimitáshiányon, legyen szó emberi kapcsolatról, munkáról, lakóhelyröl stb. A sok utazás nagyon élesen tükrözi, hogy nem érez a korunk embere melankóliát. A másik pl. pont a nagyon egyénietlen érzelmek furcsa kultusza. Ezek "az elsírta magát a celeb" dolgok. Mintha kellene egy elösíró, aki megsírja az általános alany siralmát.
kaliharanq
kaliharanq 16 napja
"...Barokknak hívják azt a kort, amely a vélemény abszolutizálására építette fel a maga kultúráját. A barokk a maga kifinomultan eufemisztikus módján „a társalgás művészetének” nevezte azt a médiumot, amelyben véleményszabadságát megfelelő formában kifejezhette. A társalgás művészete olyan pre-truth társadalmat alakított ki, amely éppoly kevéssé érdeklődött a hitek igazolása iránt, mint a mienk. A társalgásban nem az a kérdés, hogy kinek van igaza, hanem az, hogy ki tudja legyőzni a másikat a vitában......Egyáltalán nem arról van szó, hogy a vélemény szent lenne. A társalgás világában a vita inkább a párbajhoz hasonlít, semmint széplelkek érzékeny csevejéhez......A párbaj, a vívás azt feltételezi, minden vélemény egyenlő, és nincsen más, mint vélemény. Hogy ki kerül ki győztesen, az egyrészt a vívó ügyességén múlik, másrészt - talán mondanunk sem kell - azon a kulturális tőkén, amelyet birtokol...... .....A barokk a felület kora, de egyben a felületesség kora is. Barokk korban élni elsősorban azt jelenti: a felszín világában élni a mélység elvesztése után. A skolasztika és a neoplatonizmus (a középkor és a reneszánsz) számára az egyedi létezés csak a mélység felszíne volt, a Léttel szemben a létezés, az ideával szemben a másolat. A barokk szembesült először azzal, hogy nincs többé mélység. Éppen ezért a barokk az a korszak, amelyben a modernitás megszületett.... ..... Ha az újbarokkot a barokkból próbáljuk megérteni, akkor a spektákulum immerzív voltát fogjuk a középpontba állítani, nem pedig annak „absztraháló” voltát. A barokk kultúra nem azért tagadja meg a hatalmat szubjektumaitól, mert elválasztja őket feltételezett egész voltuktól, totalitásuktól (tekintsük ezt a szubjektumot akár egyénnek, akár közösségnek), hanem mert létrehozza számára a szimuláció olyan terét, ahol minden hatalmát csak annak kegyéből kapja..." aszem.info/2017/08/bagi-zsolt-ujbarokk/
Gele Men
Gele Men 29 napja
Ez egy kicsit álszent dolognak tűnik! 😀
Horváth Károly
Tudom hogy a grapevine a szőlőtőke de igazából szőlő Kacsot jelent a grapevine. Ugyanúgy csavarodik mint a régi vonalas telefonok zsinórja. Magyarul a teledonzsinoron keresztül hallotta
Satti green screen Status 2020
➡️ 18cams.xyz ⤵️ B.e.S.T f'u"l'l D.a.T.i.n.G h.o.T G.i.r.L's -L-o-V-e-S-e-X---❤️😘 ..👍 !💖🖤❤️今後は気をライブ配信の再編ありがとうです!この日のライブ配信は、かならりやばかったですね!1万人を超える人が見ていたもん(笑)やっぱり人参最高!まさかのカメラ切り忘れでやら1かしたのもドキドキでした,. 💖🖤在整個人類歷史上,強者,富人和具有狡猾特質的人捕食部落,氏族,城鎮,城市和鄉村中的弱者,無`'守和貧窮成員。然而,人類的生存意願迫使那些被拒絕,被剝奪或摧毀的基本需求的人們找到了一種生活方式,並繼續將其DNA融入不斷發展的人類社會。. 說到食物,不要以為那些被拒絕的人只吃垃圾。相反,他們學會了在被忽視的肉類和蔬菜中尋找營養。他們學會了清潔,切塊,調味和慢燉慢燉的野菜和肉類,在食品市場上被忽略的部分家用蔬菜和肉類,並且學會了使用芳香的木煙(如山核桃,山核桃和豆科灌木 來調味g食物煮的時候 1618515090
JAVINCZE
JAVINCZE 29 napja
- az igazmagyarkülönlegess csatornáseptapló , gáspármelegházyanglikánképzetthuszárkályha , kőbányásapásvitézkisznemámecsek ....
AceMcLoud42
AceMcLoud42 29 napja
a "bicycle repair man"-nek konkrétan örültem :)
yamaoka akoama
yamaoka akoama 29 napja
Marvin Gaye az apjával beszél !!
Gábor Kapitány
@yamaoka akoama Ez eddig elegge kriptikus, el tudnad mondani ugy is hogy az is megertse aki eddig nem hallotta ezt a nevet? Peldaul arra celzol hogy ezt: hurun.info/to/vide/mZqapJp6rmTSyM0.html nem is o enekli, es az eredeti mas szovegu volt?
yamaoka akoama
yamaoka akoama 28 napja
Kitörölni a klasszikust!
yamaoka akoama
yamaoka akoama 28 napja
@Gábor Kapitány ha élne válaszolna..
Gábor Kapitány
Marmint a szamban? Csak mert en nem hallottam meg, meghallgattam, elolvastan a lyrics-et, es minden ketseget kizaroan allithatom, hogy ott a csajaval/baratnojevel/szerelmevel beszel. Vagy mire gondolsz?
filmtabletta
filmtabletta 29 napja
Alapjövedelem: Nem kéne olyan melót végeznem amit igazából utálok, és csak belefásulok. Pl szívesen foglalkoznék autó tuninggal, de esélyem sincs, mert be kell mennem a kibaszott gyárba, ledolgozom a kibaszott 8 órát mint sori gépész. Utálom a balfasz lusta operátorokat, utálom a quality management kötözködését, legszívesebben otthagynám a faszba, és sperr difit, meg karburátort reszelgetnék, szívem szerint. De amíg a pénz "kajára is kell" addig ez hűdefasza stabil munkahely... Pedig utálom.
Gábor Kapitány
​@filmtabletta Van egy rossz hirem, az alapjovedelem gazdasagilag jelenleg fenntarthatatlan. Hiaba szeretned, meg latod a jo dolgokat benne, matematikailag nem mukodik. Hiperinfalciohoz vezet, mert a penzt "nyomtatni" kell hozza, abbol elobb utobb megfizethetetlen etelarak lesznek, abbol allami ar kontroll lesz az etelekre, abbol az eteleket forgalmazok es a farmerek tomeges csodbemenetele, es innen 2 kovetkezmeny: tomeges ehhalal (a venezuleai ut) vagy rabszolgamunka (a szovjet gulag ut). Egyetlen modon tudom ezt fenntarthatoan elkepzelni: etelt kapsz, nem penzt alapbol, es azt mind onnfentarto orokmozgo robotok termelik meg. Ez szukseges feltetele a fenntarthato alap etelosztasnak. Emellett ha kell mas kenyelmi feltetel, lakas, aram, viz, azt mind egy onfentarto dolognak kell megtermelnie.
Adrien Molnár
Adrien Molnár 28 napja
@J I pontosan
J I
J I 28 napja
szar munka, szar pénzért, ezért jönnek ide a multik ... semmi másért. a 'karrier' csak süket duma ... az keveseknek lesz. anyagi tartalék nélkül meg kitörni és otthagyni oroszrulett .. nehéz ügy.
filmtabletta
filmtabletta 29 napja
@bruco Pontosan ezt tettem. 10-16 órákat húztam le először a gépek között, aztán az irodán programírással. Szerettem csinálni, egy darabig, aztán kiégtem. Tudod elmegy egy darabig az erőn felül teljesítés, érdemek anyagi elismerése nélkül, de betelik a pohár. Mikor már majdnem csordultig volt, az utolsó egy évben elvégeztem egy A2 szintű EU támogatott nyelvtanfolyamot, Se éjjelem se nappalom nem volt akkoriban, eztán elhúztam Hollandiába. Itt az első melómat csinálom még mindig. (két hét alatt lett fémipari munkám) Aztán beütött ez a rohadt korona, és nem merek lépni. De legalább visszapótoltam, és megháromszoroztam azt a pénzt másfél év alatt, amit befektettem a kijövetelbe, úgy, hogy emellett lett egy felső középkategóriás számítógépem, egy felső középkategóriás telefonom, egy robogóm, meg egy kocsim. De emellett utálom a melómat. Úgyhogy léphetek megint "szintet" ha kiderül végre hogy mi lesz ebből a pandémiából. Amellett, hogy panaszkodok, teszek is dolgokat hogy jobb legyen, de ettől még nehéz, és panaszkodok. Más lenne egy bebetonozott biztonságot nyújtó alapjövedelemmel, bátrabban lépne mindenki olyan útra amelyen szeretne végigjárni.
Adrien Molnár
Adrien Molnár 29 napja
@bruco Làtom te nagyon kèpbe vagy a gyàri melóval hogy ìgy tudod..12 oras muszak 3 muszakba meg aludni se lehet nemhogy tanulni.ha éhbérèrt akkor meg örülsz ha enni tudsz..legalabb csendbe lehettèl volna bölcsebb lennèl,ha màr èrtelmezni nem sikerült!!
JAVINCZE
JAVINCZE 29 napja
- koncentrációs tábor hatás .
Zoltan Janos Tar
?
Zsombor channel
Zsombor channel 29 napja
Adnám, ha egyszer lenne, vagy akár szinte állandóan premier, és akkor utólag, de mégis élőben mindenki beszélgethetne, vitatkozhatna a másikkal a műsor adott témájáról.
El Grande
El Grande 29 napja
Hatalmat a kolbászos rájás pizza istennek
filmtabletta
filmtabletta 29 napja
A pázsiton megjelent egy jetilábnyom Ezt konstatálom.
Hoppsza Sára
Hoppsza Sára 29 napja
EEEEEEEEEElső
András Szabó
András Szabó Hónapja
0:55 Kulturális infláció: a like értéktelensége; 1:10:07 Marvin Gaye: I Heard It Through The Grapevine
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 18 napja
volt valaha is értéke a likenak? azon kívűl hogy kínaiaktól lehet venni ezerszám?
Apor Szatmári
Apor Szatmári 27 napja
Erewzzer
Következő
OLTÁSIGAZOLVÁNY (By:. Peti)
2:16