Sötét

Xiaomi logócsere kilencvenmillió forintért; Wellhello: Apuveddmeg [ÖM #353] 

Feliratkozás
Megtekintés 10 E
97% 101 3

Önkényes Mérvadó #353 | 2021.04.19.
Puzsér Róbert, Horváth Oszkár, Kovács 4 Zoli
Spotify: open.spotify.com/show/46PzzAUEhVtOep5J9fIw75
Apple Podcast: itunes.apple.com/hu/podcast/puzs%C3%A9r-podcast-%C3%B6nk%C3%A9nyes-m%C3%A9rvad%C3%B3/id1457464496?mt=2
Google Podcast: cutt.ly/ohGOD39
HUrun Playlist: hurun.info/from/PL_m5i4Bl8okkkDBbtQ7huXarZ5OYbu0r9.html

Közzététel:

 

2021.ápr.29.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 51   
Gyula Molnár
Hú, megnéztem. Szerintem az a négyzet csak simán le van kerekítve. Az annyiból áll, hogy rákattint egy pontra, és megmozdítja az egeret. Jó tudni, hogy ilyen értékes tudással rendelkezek. Rossz, hogy én nem kapok érte pénzt.
CallinicusHu
CallinicusHu 3 napja
"Nekük sem 80 ezer lesz egy okostelefunjuk." Én már akkor kellemetlenül éreztem magam amikor 30-at adtam ki egy telefonért. Egy 5+ éves kínai okoska és bár az aksi már megbízhatatlan még mindig működik.
Nagy Péter
Nagy Péter 4 napja
PÜZSÉÉÉR azt mondd el nekem, hogyha ennyire szapulod a xiaomit, akkor az ájfonod mikor kiadta a sajtreszelő ájfonszámítógépet sokmillióért, azzal nem volt bajod? 5-6 db eladott példány ott van, mint a logo ára. És nem 5-6 db lett eladva, hanem több ezer darab. Ezen miért nem vagy kiakadva?
tubs rallo
tubs rallo 6 napja
Tisztelt Puzsér Róbert! Szeretnék kapcsolatba lépni önnel,segitségét szeretném kérni. 2021.04.30 "Segítségkérés" címmel emailt írtam önnek.Egy kizsákmányolós cégröl lenne szó,ahol egy mozgássérült srácon való röhögcsélés a vezetőség legjobb szórakozása,többek között.Bízom benne érdekli önt az ügy és segít valamilyen módon.
jakmanjari
jakmanjari 7 napja
29:43 mekkora volt a hangeffeket :D
András Balázs
Amúgy kicsit jobban utánanéztem a dolognak és rá kellett jönnöm, hogy ez nem egy művészeti teljesítmény volt , hanem egy matematikusi faszverés, hogy megtalálják a föld középpontjában eldorádó kincsét, a tökéletes átmenetet kör és négyzet között. Plusz egy rakat pénzmosás
Károly Lehel Kovács
hurun.info/to/vide/lG6dlaR6t4Wk3Mk.html csak így mellé tenném ezt
PaoloTomcianni
"bull is pucsít" - ez nem a bula? tehát a hölgy mutatja a fenekét
LickMyNuts
LickMyNuts 10 napja
Banksy ezt a jelenséget fricskázta meg, amikor New Yorkban 60 dolcsiért árultatta egy utcai árússal a képeit. csak annyi volt kiírva, hogy "spray art". nyilván alig adtak el egyet-kettőt, de ha tudod hogy eredeti, egyből milliókat ér. szóval, ha Jóska Pista festette ugyanolyan minőségben, az 60 dolcsit sem ér, ha Banksy festette, az 600 ezret is megér... persze a média sem fogta fel, hogy mi volt a célja, csak annyi jött le, hogy micsoda mókamester!
Norbert Bánfalvi
Csodálkozom, hogy nem esik le sok embernek hogy ez egy reklám. Szerintem.
Attila Badi
Attila Badi 9 napja
Nem tudom most lehet hogy pár ember beszél róla meg a negatív reklám is reklám de ki az aki ezért venne shiaomit mert 90 millió volt a logo egy reklámnak az a célja hogy minél többet adjon el nem tom én nem igy vásárólnék ha kellene telefon hogy azta 90 millió egy logora hanem inkáb felelőlenség turbiság és amugyse vennék shiaomit vagy hogy kell le írni😂
yamaoka akoama
yamaoka akoama 10 napja
A Logo ára reklám stratégia. Mindenki erről beszél... lásd a tőzsdén !
Márk Pozsár
Márk Pozsár 10 napja
Ez a Xiaomi ügy a corporate bullshit tipikus példája. Ők ebben tényleg hisznek, legalábbis úgy tesznek, egymás farkát szopkodják az üzeneten, az üres filozófián, és milliók mennek el ilyen dolgokra teljesen komolyan. Akik eljutnak olyan szintre, hogy ilyen döntést hozzanak, teljesen agymosottak és a corporate ideológia megszállott hívei. Nekik ez a legfontosabb dolog a világon, mindenféle hátsó szándék és racionális meggondolás nélkül. Robi megrökönyödése jogos, meglepettsége viszont inkább abból a privilegizált helyzetéből fakad, hogy már jó rég nem kellett dolgoznia (ami ilyen alapon ugyanolyan szemtelen és kritizálandó). Robi bizonyos értelemben a magyar Kenya Hara, csak nem logót árul, hanem véleményt. Ér az annyit amennyit? Nekem igen, mert szeretem Robit, de ugyanúgy felháborodhatnék, hogy ő miért keres annyit amennyit ezért. Üdv a kapitalizmusban, minden annyit ér amennyit a piac fizet. Btw Fortune 500 amerikai cégnek dolgozok, az ilyesmi napi szinten megesik, ide vehetnénk a kismillió és rendkívül drága traininget és meetinget is.
István Németh
István Németh 11 napja
A korrupció vonal szerintem teljesen vakvágány. Ne gondoljuk, hogy a japó visszaosztott valakinek a pénzből. Egyszerűen az ő neve ennyit ér, nem a lekerekített sarkok miatt, hanem hogy elmondhassák, hogy nekünk ő tervezte a logónkat. Sok hasonló példát lehetne hozni onnantól, hogy mennyibe kerül egy üzenetrögzítő hang, ha a recepciós mondja fel, vagy ha egy Kossuth-díjas színész egészen odáig, hogy a sarki ribanc pippant le, vagy egy A listás hollywoodi színésznő. Más az óradíj. Akkor is, ha a sarki ribanc gyakorlottabb és jobban csinálja. A művészet, az ipari design világa sajnos ilyen. Ezzel mondjuk volna dolga az unatkozó értelmiséginek, de egyetlen grafikust korrupcióval vádolni mert felmarja azt a lóvét a cégektől, amit a neve ér.
pesce canella
pesce canella 11 napja
A 'x' egy kínai hang, egyikőjük sem ejti jól, így az elején hiába javítgatják egymást az elején, vak vezet vilagtalant. Egy kínait tanuló
Stölkler Éva
@közönséges platán hurun.info/to/vide/YW5yr4Ga2XrL1J4.html&ab_channel=GraceMandarinChinese
közönséges platán
Am hogy kell mondani?
Márk Pozsár
Márk Pozsár 10 napja
Nem baj, ők még azt mondják occó cirke, kvittek vagyunk.
pesce canella
pesce canella 11 napja
35:00 ez sajnos annyira igaz! Mindig azt választják az ügyfelek, amelyik a legjobban hasonlít.
Banyus
Banyus 12 napja
Hát ez van... A design atvette az uralmat az engineering felett. A kinézet az uralkodó,a funkció háttérbe szorult.
Márk Pozsár
Márk Pozsár 10 napja
Ez mégis mit jelent? A funkció a bemeneti követelmény, a design pedig emel rajta, eladja a funkciót. Mégis miért lenne indokolt a piacon 200 különböző Android telefon, ugyanazzal a procival, kijelzővel, aksival, operációs rendszerrel etc. ha a design nem diferenciálja őket?
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 12 napja
én nem is változtattam volna rajta , mondván sajomi már tökéletes
Barnabás Kiss
Barnabás Kiss 12 napja
Nekem pont a társadalomkritikusokkal kapcsolatban van az az érzésem, hogy persze, szeretik kritizálni a mocskot, de igazából azért teszik ezt, mert valójában szeretnek fürödni benne (a mocsokban), és így legitimalizálják.
AndyWalahol
AndyWalahol 12 napja
15:43 ezen az alapon lehetne kritizálni pl. mi kerül annyiba egy Gucci táskában, ruhában stb.?
Justin Time
Justin Time 8 napja
hurun.info/to/vide/g6SdmqSMzpXOtas.html .. mi került ezen a fotelon 7200 Ft-ba? 😃
Barna K
Barna K 10 napja
@Péter Szeitz szerintem nem a Xiaomira gondolt, hanem arra hogy híres grafikusoknak vagy divattervezőknek miért kerül annyiba a munkája, a munka minőségétől függetlenül
Péter Szeitz
Péter Szeitz 11 napja
szerintem ne hasonlítsuk össze a kínai cuccokkal. Brand-et vásárolsz és egyben minőséget is.
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 12 napja
a polgár pukkasztás
SokkingBTtulaj
SokkingBTtulaj 13 napja
Szerintem a CCP vásárolja be magát egy Japán művészeti egyetemre. A következő generáció a CCP eszméit fogja osztani és terjeszteni. Ugyanígy férköztek be a nyugati egyetemekre. Ne felejtsük el, hogy a Xiaomi vezérigazgatója CCP tisztviselő.
SokkingBTtulaj
SokkingBTtulaj 10 napja
@Márk Pozsár Nem hiszem, hogy vicces vagy annyira elképzelhetetlen ha kicsit is tudod mennyire fontos a CCP-nek a jó arculat.
Márk Pozsár
Márk Pozsár 10 napja
Jó vicc. Habár talán ezért terjed a sok komcsi bölcsészmérnök a nyugaton :O
Andras Ora
Andras Ora 14 napja
Ez a beszelgetes tragikus!!! Konnyu cikizni valamit feluletesen, kello belelatas nelkul. 90 millio forint az olcso es nem draga! Egy brand refresh egy cegnek ha nevesebb nemzetkozi ceg csinalja minimum 40 millio forint. Ennel olcsobban projekten kicsit is elismert ugynoksegek nem dolgoznak. Itt nem egy grafikusrol van szo hanem egy csapatrol, project managerrel, design directorral, brand strategistaval es designerekkel. Tokyoban a havi fizetes egy senior designernek 1.2 - 1.5 millio forint minimum. Ha egy csapat dolgozik rajta akkor maris gyorsan el lehet jutni a 90 milliohoz. Raadasul Hara-san meg emliti is a videoban hogy az elmult 3 evben sok idott toltottek Xiaomi designerekkel. Lehet ra ebbol kovetkeztetni hogy egy hosszu folyamat volt. Nemzetkozi vallatokrol milliardos koltsegvetessel rendelkeznek.Ok nem azert fizetnek mert barki tud radiust adni egy negyzetnek. Ok brand philosophiaert, kulonbozo felhasznlasi modokert, animacio ert, csomagolas otletekert stb ert fizetnek. Plusz a megbizhatosagert, azert hogy minden rendben legyen. Lehet hogy Kenya Hara bemutatta azt a par valtozatot amit csinaltak de emogott sokkal tobb van. Termeszetesen nem fog mindent megmutatni. A masik meg az hogy rengetek ceges politikai dolog is meghuzodik gyakran az ilyen munkak mogott. Pl hiaba gyakran a design ceg keszit innovativ otleteket a nagy cegek ragaszkodnak ahhoz hogy ne nagyon valtozzon az emblema. Rengeteg hasonlo pelda van. Az uj VW logo is rengeteg idot es embert emesztett fel. 19 belso csapat es 17 ugynokseg dolgozott rajta meg elfogadtak az a valtozatot ami most az autokon van.
nihil0
nihil0 14 napja
Valószínűleg csak villogás, mint az elől-hátul körbe kijelzős Mi Mix Alpha koncepció telefonjuk.
Balázs Lendvai
Balázs Lendvai 14 napja
Az nyilvánvaló, hogy nincs az a logó, amiért érdemes ennyit kifizetni. De én nem abból indulnék ki, hogy mennyit ér egy dizájner, tervező munkája, vagy milyen paradox árhatással próbálnak hatni a piacra. Valahogy teljesen kimaradt a kontextusból, hogy Kínáról beszélünk. Nem multinacionális cég a Xiaomi, hanem Kínai. És ahogy a kínai kommunista párt big data diktatúrája szemmel tartja az embereket, hogy ki mit vásárol, hogyan él; ugyanúgy felügyelet alatt tartja a cégeket, gazdaságot és pénzembereket. Pont a napokban olvastam egy cikket, aminek "Hova tűnt Jack Ma?" volt a címe ( qubit.hu/2021/04/27/hova-tunt-jack-ma ). És ott is szó esett arról, hogy Kínában - a nyugati kapitalizmussal ellentétben - a pénzbeli gyarapodást nem engedik felső határ nélkül burjánzani. Nem gondolom, hogy konkrét határa van a vagyonosodásnak, de az nyilvánvaló, hogy nem szeretik a kiemelkedően gazdag embereket. Ahogy a cikk írja: a túl gazdag kínaiak eltűnnek. És példák is vannak. Szóval nehéz kívülről megítélni, hogy apple jellegű paradox árhatással próbálnak felkapaszkodni a sznob szférába, vagy csupán egy fölözést látunk, ahol a növekedés már cégvezetői szinten veszélyes lehet, ha Kínáról van szó. Hiszen a xiaomi óriási cég, és nem csak telefonokról van szó. Gyakorlatilag lassan nincs olyan műszaki/informatikai/tömegkommunikációs eszköztípus, amit a xiaomi nem gyárt (telefon, óra, "okos" karkötő, "okos" digitális mérleg, router, egér, billentyűzet, webkamera stb.). És két dolog mondható el ezekről: a régi sztereotípiákkal ellentétben nem gagyi szar minőség, és olcsó. Az nyilván jó a kínai gazdaságnak, hogy növeli a GDP-t, és a kínai gazdaság presztizsét, de ami nem a párt érdeke, azt szemmel tartják. Jack Ma is azért élhet még szabadon (legalábbis a cikk szerint), mert az AliExpress túlságosan pozitív hatással volt a kínai gazdaságra. Lehet nem ezek a dolgok vannak a 90 milliós logó hátterében, de azt is vegyük figyelembe, hogy ez nem USA, hanem Kína.
Endre Barath
Endre Barath 14 napja
vettem egy xiaomi telefont. felraktam rá 3-4 kis appot. aztán elkezdett rendszert frissíteni, majd órák szenvedése után kiírta hogy nincs elég memória és tárhely, ezért az alapfunkciók sem fognak működni. a gyári reset segített és az update-k kikapcsolása
Gergely Harkály
Bátran merem állítani ,hogy valami kifutó model volt már jelenleg kevésnek bizonyuló memóriával (16GB >=), vagy valami (utólagos nem gyári app) tele szemetelte, ezt bármelyik másik telefonnal megtudod csinálni.
Bartha Levente
Bartha Levente 14 napja
2 éve vettem egy Xiaomi telefont, tele van tömve alkalmazásokkal, gyors, még mindig nem akad meg semmitől, gyári reset sem kellett.
Endre Barath
Endre Barath 14 napja
és akkor arról még nem is beszéltünk, ami szokásos az ilyen cégeknél, hogy a munkát nem is az csinálta aki a pénzt kapta, hanem valamelyik "kis dolgozó", aki a lógós semmihez se értő törtető alfahímek által lepasszolt munkákat csinálja
Ferenc Benedek
Ferenc Benedek 14 napja
irony warning.komoj.lyaly lehet nem tart lehet valaki viccesnek.
Kristóf Szabó
Kristóf Szabó 14 napja
Amúgy nem csak arról van szó, hogy mivel az elmúlt 1-2 évben felnőttek a Samsung mellé, miután Trump beintett a Huaweinek, és ezzel jelzik, hogy már ők is a legnagyobbak közt vannak, hogy elbasznak ennyi pénzt egy apró változtatásra? És ha a 0ról újrarajzolták volna, azért is ennyit fizettek volna, és ha csak az egyik oldalát kerekítik le, akkor is ennyit. Legalábbis szerintem.
Kristóf Tánczos
Najo de azt a grafikust legalabb kifizették...
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 12 napja
de produkált is valamit :P
Scaltro
Scaltro 14 napja
Ez egy marketing fogas. Nem a logo tervezesert fizettek, hiszen ezt a munkat sokan ingyen is elvegeztek volna. Most mindenki a Xiaomi logojarol beszel, azok is akik elotte soha nem is hallottak errol a cegrol. Zsenialis!
Konrad Schlüsser
a Xiaomi által pályakezdő logo tervezőknek szervezett tanfolyam egyetlen résztvevőjének vizsgamunkáját láthatjuk... a 90 milliós díj a kapott sokk pszichiátriai költségeit fedezi a Hawaii és Acapulcoi rendelőkben, ahol bikinis nővérkék szolgálják fel a napi gyógykoktélokat...
Viktor Kristóf Halász
Önkényes mervado... izlesesseg...... ES XIAOMI?! TEJOEG. Nah erre kíváncsi leszek, remelem izekre szedik azt a kinai fost🤣😂
Konrad Schlüsser
a logó üzenete: ha ez a kis szar 90 millióba kerül, akkor a spéci telefonba, amit a kezedben tartasz, gigamennyiségű energia és pénz van fektetve...
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 12 napja
doubt :D
Archoridlol Archorid
Egyébként érdekesség a Xiaomi jóval népszerűbb mint a LG vagy a Nokia. Az LG nemrég jelentette be a Mobil gyártás megszűntetését.
Archoridlol Archorid
@Viktor Kristóf Halász Mostmár Csöndbe maradhatnál mert te meg képpel névvel égeted le magad. gs.statcounter.com/vendor-market-share/mobile
Viktor Kristóf Halász
@Pepper Waldo mert rajtatok kamuprofil mogul pofazo nev es arcnelkuli embereken aztan marhara segit a gyavasagotok
Pepper Waldo
Pepper Waldo 14 napja
@Viktor Kristóf Halász Lehetsz te egy magasan képzett IT mérnök, akinek a legjobb cuccai vannak...de a kommentedet alapján egy igazi emberi HULLADÉK vagy... és ezen nem segítenek a drága kütyük, kvalifikált állás vagy a magas jövedelem...sőt talán még egy kicsit rontanak is rajta.
Viktor Kristóf Halász
@Archoridlol Archorid jah neked max a hulyeseg egy kepnelkuli kamuprofil mogul
Archoridlol Archorid
@Viktor Kristóf Halász Ebből a hozzászólásból látszik is hogy kinek mi van amit oszthat.
Alexandra Táncsics
Dolgoztam egy cégnél (kb 70 fős), ahol két szélhámos gyerek havi 600-1,2 milliót keresett havi egy személyes "tárgyalással" és volt, hogy egy hónapban annyit csinált a weblapon, hogy átszínezte a "kosárba" gombot pirosról kékre.... illetve havi 4milliót fizettek ki egy piackutató cégnek ki tudja mire és még sorolhatnám csak mert a cégvezető nagyon meg akarta mutatni, hogy neki van pénze... NOS a gond csak az volt, hogy az alkalmazottak 4 órára voltak bejelentve, sokan beszámlázták a fizetésüket és folyton elmaradás volt a szállítók felé :D Szerencsére kirúgtak, mert nem illettem a céges kultúrába xDD
Zsuzsanna Koncz
Zsuzsanna Koncz 14 napja
Ez ide passzol:makronom.mandiner.hu/cikk/20210428_nft_kriptoorulet_blockchain
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 12 napja
őrület , szó szerint , aki ilyen szart vesz az idióta
Der Alte
Der Alte 14 napja
A Robi teljesen hülye az egészhez, full kreténben nyomja most.
Paleo Generation
50 millióból simán kihoztam volna...
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 12 napja
legyen 200m azt osztozunk
péter Nagy
péter Nagy 14 napja
Ez egy teljesen korrekt ár. Én sem dolgoznék egy Kínai multinak olcsóbban. (Peti: Grafikus) Rohadt büdös komcsik.
Márk Pozsár
Márk Pozsár 10 napja
@Vacak Gagyi persze, a pénznek nincs szaga, mondta volt valaki
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 12 napja
fúj komcsik , de azért a pénzük kéne mi?:D
Dániel Szászi
Dániel Szászi 14 napja
tessék itt van a werk amit kértetek, egyenesen Kenya Harától: hurun.info/to/vide/lG6dlaR6t4Wk3Mk.html
The Team
The Team 13 napja
Ez aztán az alapos tervezés. 😃 3 évig tervezgették előzetesen, ha jól értem. Mondjuk ha ez tényleg úgy van, ahogy a videóban elmondja, akkor precizitásból nincs hiány. Nekem tetszik a koncepció, a logó, a szín, és a mozgatás is nagyon.
Ramon Sebestyén
ázsia másvilág, ott ha egy híresség öngyilkos lesz a rajongói közt is rengetegen azok lesznek mert nem bírnak nélküle élni. Ha valakit a halálba is követsz akkor ehy új telefon márkához is átpártolhatsz nem? ui.: ha európában vagy az államokban lennénk igazatok lenne
Laskai Tamás
Laskai Tamás 14 napja
Hogy.lehetnek itt 4 meg 6 nappal ezelötti kommemtek ha 2 órával ezelött töltötték.
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 11 napja
@Zsolti H igaz én azt se értem hogy pár ember képtelen várni valamire , mindig minden azonnal kell nekik azt megveszik a sok bugos fos kamu játékot full áron , pedig rá fél évvel már fele alatt kapni és többnyire játszahtó állapotban
Zsolti H
Zsolti H 11 napja
@Vacak Gagyi Főleg hogy a Spirit FM vagy 2 hete feltöltötte ezt ingyen 🤣
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 12 napja
@András Böhm és ezért valaki fizet?:O
András Böhm
András Böhm 12 napja
@Vacak Gagyi Vannak előfizetési lehetőségek csatornákra és akkor előbb látod a tartalmat.
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 12 napja
@András Böhm mire fizetnek elő?:O
Csaba Meszaros
Csaba Meszaros 14 napja
Bul,azaz bula vagy bulkaszni. A gádzsit/pi...át érti ez alatt a kedves művész úr.
Szele Balázs
Szele Balázs 14 napja
Hadd szóljak hozzá mint designer: Az a vicc, hogy még azt se mondhatjuk el, hogy a tervező amúgy csinált egy csomó variánst, ami közül pont a legkevesebb erőfeszítéssel elkészített verzió lett kiválasztva. Utánajártam és megtudtam, hogy összesen 24 verzió készült, ami elsőre nagyon soknak hangzik, igen ám de a verziók között csak a lekerekítés milyensége az, ami különböző :D Új Xiaomi felirat is készült, de még az se indokolja ezt az árat :D
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 12 napja
remélem elszégyelted magad mint szakmabeli
Tamás Varga
Tamás Varga 14 napja
Egyetértek azzal, hogy a végeredményt tekintve nem feltétlenül lehet látni az oda vezető út munkaigényét. Én programozó vagyok, és van olyan k.b. 100 soros programom, amin 8 napot dolgoztam, míg egy 5-6 ezer soros programot akár 3 nap alatt is megírok. Éppenséggel csak, mire összeállt az a 100 sor, addigra kihullott a hajam, mert olyan bonyolult volt összerakni. (A program kiszámolja egy eszköz értékcsökkenését előző évre könyvelési összeg függvényében, de ez most mindegy). Ha valaki ránéz, és még nem is ért hozzá, mondhatja, hogy de hát ez csak 100 sor, mit klimpíroztál ezen 8 napig?
Tamás Varga
Tamás Varga 13 napja
@Tamás M Sima főállású munkavállaló vagyok, mezei havi bérrel, csak írtam egy példát a munka komplexitására. Milyen 400 milliót? Elmentek otthonról??
Tamás M
Tamás M 14 napja
Gondolom akkor legalább 400 milliót kaszáltál!
Schumann Tamás
Schumann Tamás 14 napja
90M Ft-ért ekkora reklámkampány? zseniális!
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 12 napja
@Paleo Generation az zseniális volt
Paleo Generation
Ezek már Klapkai magasságok...
Little Dark One
Little Dark One 14 napja
Egyébként csak én érzem úgy, hogy a reklámok (főleg már egy ekkora vállalat esetében) semmit sem érnek? Már szinte nincs olyan platform vagy a látóterednek olyan szeglete ahol blokkolók nélkül nem nyomnák az arcodba véget nem érően a sok szemetet. Szerintem már rég immunizalódott ezekre a társadalom, mert persze, tudat alatt ott van, emlékszel rá, stb., de ezek szerint akkor már több 100 márkának kellene ott lennie. Ez olyan mint bármelyik másik trend, amíg 1-2 van csak belőle, addig van valami különleges értéke, de ha már a csatornából is ez folyik, akkor az összesség már csak kellemetlen masszává változik.
Nevem Senki
Nevem Senki 14 napja
Az Apuveddmeg nem fricska? Elhangzik benne, hogy ket koktel 47 ezer. Ez nem utalas arra, hogy meg lehet elni 47 ezerbol? Mikozben az elit tenyleg elpartizik 47 ezret pillanatok alatt.
Zsolti H
Zsolti H 11 napja
A pofám leszakadt hogy nem jöttek rá erre, rendesen felhúztak. A dal pont abban az időszakban íródott, mikor ez a 47 ezres sztori hatalmas mém volt.
Koncz Dávid
Koncz Dávid 14 napja
Nem értek egyet Robival, szerintem egyáltalán nem arról van szó, hogy az ilyesfajta lépésekkel legitimálnák a korrupciót (persze nyilván lehet erre is példa). A korrupció egy teljesen más fogalomkör, aminek köze nincs a videóban taglaltakhoz. Itt egyszerűen csak arról van szó, hogy kinek mi mennyit ér meg, ami számtalan tényező függvénye lehet. Természetesen a polgári középosztályba tartozó és egyben tudatos ember vásárláskor a megfelelő ár-érték arányt fogja szem előtt tartani, de ezt a szemléletmódot/képletet egész egyszerűen nem lehet minden szituációra ráültetni. Vannak végletek, ahol egyszerűen más szempontok dominálnak. Például a szegény munkásosztály számára a vásárlási szempontok hierarchiájában az ár-érték arány fölé be fog kúszni az olcsóság fogalma és az lesz az elsődleges szempont. A gazdagabb rétegek számára pedig az ár-érték arányt felváltják majd olyan, sokkal kevésbé "materiális" alapú szempontok, mint például a szentimantalizmus, a vásárolni kívánt termék/szolgáltatás háttértörténete stb. Úgyhogy ez már rögtön egy fontos szempont, illetve szempontbeli különbség, amit észre kell venni, de van egy másik is. Egy tehetősebb egyént az is lehet, hogy nem köt semmilyen "non-materiális" tényező egy termékhez/szolgáltatáshoz, és mindemellett tisztában van annak a rossz ár-érték arányával is. De mégis megveszi. Méghozzá azért, mert tágabb értelemben gondolkozik. Vegyünk példának egy HUrun-os tartalomgyártót (mondjuk valakit, aki oda szerkeszt/vág videókat). Lehet, hogy irreálisan drága/túlárazott egy MacBook, de az összképet figyelembe véve ez teljesen irreleváns lesz számára, mert a MacBookon történő munkának hála rövid idő alatt a termék árának sokszorosát fogja megkeresni HUrun-on, ergo a készülékbe való befektetés jövedelmező lesz, még akkor is, ha minden külső tényezőtől elszeparáltan nézve a termék nem is éri meg az árát. Ezen gondolatok mentén pedig el is jutunk a Xiaomi-ig. Lehet, hogy a logó nevetségesen kevesett változott, és lehet, hogy számunkra röhejesnek tűnik, hogy ezért fizettek 90 millió forintot (plusz csak a végeredményt látjuk). De itt nem csak a logót kell nézni, hanem az utat, ami elvezetett odáig (ami egyébként 3-4 év), illetve azt, hogy a Xiaomi számára milyen szentimentális értékkel bír ez a logó, mit jelent ez számukra és ebből kifolyólag ez mennyit ér meg nekik. Egy jól eltalált logó rettentően precíz és céltudatos, és minden egyes ecsetvonás, hajlás, szín és színkombináció kifejező értékkel bír benne, melyek együttesen tükrözik a cég szemléletét, filozófiáját, szellemiségét, stílusát, irányvonalát stb. Ezek néha tudat alatti szinten érthetővé válnak a vizualitás által az átlagfelhasználók számára is, de van, hogy ezeket csak a cég tagjai és a logókhoz hozzáértő személyek értik csak meg igazán. A cég számára ez viszont teljességgel irreleváns, mert ez sokkal inkább büszkeség/presztizs kérdés, mintsem mérleggel kimért, matematikai alapokon nyugvó steril pénzügyi döntés, főleg az ázsiai régiókban (ez pedig levezethető az ottani országok kultúrájából). Egyébként meg roppantmód unszimpatikus, ahogy Robi már-már kéjes örömök közepette kigúnyolja a kommentelőket (21:00 körül), csak azért, mert az övétől eltérő véleményen vannak. Tudtommal az Robi célja, hogy érdemleges diskurzusokat és öntudatos embereket teremtsen a videói által. Akkor nem értem, minek kell már rögtön írmagjában elfolytani az erre irányuló próbálkozásokat, főleg, ha azok kultúráltan és normálisan vannak megfogalmazva. Az efféle attitűd csak tovább erősíti azt a fajta egybites szektásodást, ami Robi követői között már így is nagyon jelen van (bár nem tudom, hogy mennyire van ezzel tisztában), és ami ellen ő elvileg pont, hogy küzdeni akar.
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 12 napja
@Koncz Dávid mégis mit jelentene? túlgondolod ez szintiszta korrupció
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 12 napja
puzsér mindig is ezt csinálta , trollkodik folyamatosan , közben géplakatosnak sem tudna elmenni
egwulf
egwulf 12 napja
@Koncz Dávid igen, ez igaz.
Koncz Dávid
Koncz Dávid 14 napja
@egwulf Akárhogy is, ez ettől még mindig nem korrupció, vagy sikkasztás, vagy nagymama lekvárja. Max csak egy felelőtlen vásárlás/pénzszórás egy cég részéről, "mert megtehetik" alapon.
egwulf
egwulf 14 napja
@Koncz Dávid ezzel az a baj hogy ez a design eddig is így nézett ki, ezért nevetséges az egész. Ne tegyünk úgy mintha nem tudnánk megítélni egy kerek sarkot. Valójában az történt hogy a cég ezzel rangot vásárolt, a nagyfiúk közé tartozás rangját. Mert ilyesmit az Apple-től várnánk el.
Do not
Do not 14 napja
🐈‍⬛
Gábor Kapitány
1:22:10 bizony orulok hogy Puzser is latja mar ezt. Ha egy megoldassal vagy koncepcioval jossz, arra mindig lesz dislike. Ha csak a problemat veted fell, akkor mindneki egyet ert hogy az problema. Igy ezert kell semmitmondo vagy tobbfele keppen ertelmezheto dolgokat csinlalni, vagy csak frocsogni egy problemarol, ha sikeres akarsz lenni. Ha pedig van egy vilagos koncepciod, akkor bizony lesznek akik azt nem szeretik. A magyar politikaban is ez van, az ellenzek csak frocsog, a kormnany meg semmitmondo. (boldog karacsonyt)
Tamás Kiss
Tamás Kiss 21 napja
Függetlenül attól, hogy nagy Xiaomi fan vagyok, aki rendelkezik ezen márkából elektromos fogkefétől kezdve, okostelefonon át, a körömcsipeszig (nem vicc!), még én is azt mondom, hogy ez a logós mutatvány nagyon gáz volt tőlük. Az alábbiakban Hara úr elmagyarázza az elmagyarázhatatlant :D :D hurun.info/to/vide/lG6dlaR6t4Wk3Mk.html Egyébként fellelhetőek további mókás videók a neten, ahogy random emberek CorelDRAW-ban negyed óra alatt kiszerkesztik az új logót. Mindenesetre furcsálltam, hogy az eset kapcsán nem hoztátok szóba a Magyar Nemzeti Bank 2010-es 50 millás frenetikus logócseréjét. És végül néhány tény a Xiaomi védelmére: a legkevésbé sem kínai gagyit árul, pont a verhetetlen ár-érték aránya repítette a világelsők (Apple, Samsung) közé a 2010-es(!) alapítása óta. Ehhez képest vicces, hogy Oszi olyan döglött (telefon)márkákat emleget mint az LG meg a Nokia :D (A biztonság kedvéért a végére is ide írom: gáz volt ez a 90 milliós flexelés!)
Vacak Gagyi
Vacak Gagyi 12 napja
vehetnél eu-s vackokat a sok kínai vackok helyett
The Team
The Team 13 napja
Nem vagyok designer, így érdemben csak egy gondolatom van, tényleg érdekel. Ebben az egész megvalósításos folyamatban biztosan nem a megrajzolás a legnehezebb, sőt. Szerintem a kitalálás. Nem? Kicsit olyan ez nekem, mint amikor a kisfiú a modern festményen elnézve a két háromszöget azt mondja: ilyet én is tudnék festeni. Erre a mama: de nem tetted.
András Szabó
András Szabó 21 napja
0:56 Xiaomi logócsere 90 millió forintért; 1:03:48 Wellhello: Apuveddmeg
Dalma Milbich
Dalma Milbich 14 napja
A
Következő
World's Fastest Workers!
9:00
Megtekintés 7 M